Ob 18:00 na SK 3: Zmaji tudi v Domžalah z mlado zasedbo

Košarka 11. Mar 202110:59 > 13:48 0 komentarjev
KK Cedevita/Ales Fevezer

Cedevita Olimpija je v torek sklenila z nastopi v Evropskem pokalu, že nocoj pa se bo v okviru državnega prvenstva s pomlajeno zasedbo merila s Heliosom - ob 18:00 v živo na SK 3.

Po tednu dni se na parket vračajo košarkarji pomlajene zasedbe Cedevite Olimpije, ki se bodo danes ob 18:00 v Športni dvorani Domžale udarili s Helios Suns. Na uvodnih dveh tekmah so mladi upi ljubljanskega kluba zabeležili zmago proti Šenčurju (67:60) in poraz proti Rogaški (77:80).

Helios Suns so v Ligi za prvaka na parket zaenkrat stopili enkrat in na domačem parketu doživeli poraz proti Termam Olimie Podčetrtku (65:72).

Najboljši strelec domžalskega moštva v sezoni 2020/21 je v državnem prvenstvu nekdanji Zmaj, Blaž Mahkovic, ki v povprečju beleži 15,9 točke na tekmo. Potrebno je dodati tudi, da se košarkarji Helios Suns v tej sezoni predstavljajo tudi v Ligi ABA 2, kjer pa so na desetih tekmah doživeli devet porazov.

“Tekma s Helios Suns je za nas pomembna predvsem zato, da vidimo, koliko smo napredovali v zadnjih dveh dvobojih. Fantje so morali videti, kakšne so njihove obveznosti na parketu, torej igra v skoku, tek ter defenzivna tranzicija. Vedno se moramo učiti na lastnih napakah, da lahko nato napravimo korak naprej,” je dejal Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija Jurice Golemca, medtem ko je član Domžal Aljaž Bratec pripomnil: “Ne glede na to, s kakšno ekipo Olimpija pripotuje v Domžale, se želimo mi predstaviti v pozitivni luči, podobno kot na zadnjem ABA2 turnirju, a tokrat z zbrano igro skozi vseh 40 minut, brez petih ali desetih minut napadalnega mrka, ki smo ga doživljali v Sarajevu. Če želimo izpolniti zastavljeni cilj v Ligi za prvaka, to je uvrstitev na prva štiri mesta pred četrtfinalnimi boji, bo treba trend naših predstav čim hitreje obrniti v pozitivno smer.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!