Oče Dončić med ZDA in Evropo: Mravljinci ne popuščajo

Košarka 13. Maj 202214:46 0 komentarjev
Saša Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Saša Dončić ob vrnitvi iz Dallasa o prvih vtisih, načinu, na katerega se sin Luka v seriji proti Phoenixu (3:3) spopada z velikanskim izzivom, pa tudi o načrtih za vrnitev v ZDA.

Številka 77, iz Slovenije, Luuukaaaa Dončić! Predstavitev prvega zvezdnika Dallas Mavericks je eden od vrhuncev košarkarskega spektakla v American Airlines Centru. A če si oče tega zvezdnika, je vznemirjenje bržčas še precej večje. Tudi ponos.  “Oh, kaj ne bi bil … Verjetno se marsikomu naježi koža, ko spremlja televizijski prenos. Če to doživiš v živo, mravljinci ne popuščajo. Pa ko Luka stopi na črto za proste mete ter 20 tisoč ljudi skandira ‘MVP, MVP; MVP!’ Nori občutki. Neopisljivo,” ob vrnitvi iz ZDA pripoveduje Saša Dončić.

Ko ga vprašamo, ali ga preseneča, da Dallas favorizirani zasedbi iz Arizone povzroča toliko težav, ne more iz svoje kože. “Lahko obrnem vprašanje in rečem, da je presenečenje dobro upiranje Phoenixa. Ne, ne … Šala. Poglejte, zame je Dallas številka ena. Zato v tem trenutku nisem kompetentna oseba za komentarje razpleta končnice. Jasno je, da sem pristranski,” pravi 47-letni Ljubljančan, vesel, da je Dallas izsilil sedmo tekmo.

Luka Dončić. FOTO: Guliverimages.

“Morda bi bil čas, da zdaj eno od moštev vendarle doseže zmago v gosteh,” se pošali Dončić, ki se utegne v kratkem vrniti v ZDA. Morda že v nedeljo, ko bo Dallas lovil četrto zmago za napredovanje v tretji krog končnice. “Za Luko in soigralce je bilo zelo pomembno, da so premagali to bariero prvega kroga. Zdaj lažje igrajo. Vsaka zmaga je dodana vrednost,” pravi oče najboljšega slovenskega košarkarja.

Zanj pravi, da neizmerno zrelo in predvsem samozavestno prenaša vse pritiske. “Ima nezmerno željo po zmagah, gre za neverjeten športni nagon. Na tej ravni je takšen, kot je bil pri enajstih letih, ko je tekmoval proti svojim vrstnikom,” ocenjuje Saša Dončić, ki je bil tudi ob nedavnem obisku Dallasa deležen velikega spoštovanja. “Poskušam se držati v ozadju, biti diskreten. A ko me prepoznajo, je to težko. Še posebej zdaj, ko v Dallasu vlada evforija. No, so pa Američani do mene zelo spoštljivi. Verjetno imajo to v svoji kulturi,” je krajši pogovor zaključil športni direktor Nutrispoint Ilirije.