Odšel mož, brez katerega si je Rogaško težko predstavljati

Košarka 30. Jun 20228:52 0 komentarjev
Damjan Novaković, trener KK Rogaška. Foto: Uroš Skaza.

Slovenski košarkarski prvoligaš Rogaška se je po devetih sezonah razšel z glavnim trenerjem Damjanom Novaković, so danes zjutraj sporočili iz Rogaške Slatine. Poslavlja se legenda kluba, ki je bil del kluba v vlogi igralca in trenerja kar 15 let.

Že daljnega leta 1992, ko je bežal pred vojno v rodni Bosni in Hercegovini, naj bi bila Rogaška Slatina le postojanka na poti v Nemčijo, a je njegov njegov dom že 30 let. Od tega jih je kar polovico preživel v klubu. Sprva v vlogi igralca, nato še trenerja.

Intervju:

V sezoni 1995/96 je bil pod vodstvom Ljubiše Markovića tudi del najbolj odmevne zmage v klubski zgodovini. V polni dvorani je pred 1.500 navijači je padla zvezdniška Smelt Olimpija.

Kot prvi mož stroke je na čelo Rogaške prišel leta 2013 in na klopi zdržal kar devet let. V tem času se je kar osemkrat njegovo moštvo uvrstilo v ligo za prvaka, dvakrat zaigralo v finalu in že več let nastopa tudi v ligi ABA 2. Postalo je sinonim za konstantnost.

Damjan Novaković, trener KK Rogaška. Foto: Uroš Skaza.

“Na in ob parketu je bil Damjan Novaković del Košarkarskega kluba Rogaška kar 15 let! Na klop članske ekipe je sedel pred začetkom sezone 2013/14, kot najuspešnejši trener v klubski zgodovini je člansko ekipo dvakrat popeljal v finale državnega prvenstva, kar osem let zaporedoma pa je bila Rogaška udeleženec lige za prvaka,” so ob njegovem odhodu zapisali na klubski spletni strani.

Predsednik kluba Kristijan Novak se je Novakoviću zahvalil za vse, kar je dal klubu. “Z njegovim prihodom se je klub po turbulentnih prvih dveh prvoligaških sezonah, ko smo menjali kar štiri trenerje, stabiliziral in redno uvrščal v ligo za prvaka. V klub je prinesel izkušnje, znanje in ambicije, prav zaradi slednjih se je klub preizkusil in igral vidno vlogo tudi v mednarodnem okolju (Alpe Adria Cup in ABA Liga 2).”