Omić po košarici Sekulića: Nihče ni umrl

Košarka 16. Jun 202118:36 > 18:47
Alen Omić v dresu slovenske reprezentance. Ga bo še kdaj oblekel?

Nekoliko presenetljivo se je slovenska košarkarska reprezentanca odločila za naturalizacijo tretjega Američana v zadnjih štirih letih in iz Valencie pripeljala centra Mika Tobeyja, ki se je že priključil ekipi Aleksandra Sekulića. To pomeni, da je s seznama odpadel Alen Omić, ki to sezono odlično igra za francoski JL Bourg. V pogovoru za Sportklub je v razmišljanju ostal pozitiven in se raje osredotočil na klubsko sezono.

Alena Omića je v Francijo, kjer to sezono zelo uspešno zastopa barve JL Bourga, poklical selektor Aleksander Sekulić: “Imela sva dvominuten pogovor. Povedal mi je, da dobijo novega igralca, zaželel sem jim srečo, hvala in nasvidenje. To je to.”

V Slovenski reprezentanci so se naposled odločili, da naturalizirajo Američana Mika Tobeyja, centra Valencie. Tako je postal tretji ameriški center s slovenskim potnim listom v zadnjih štirih letih. Pred njim sta za Slovenijo zaigrala še Anthony Randolph in Jordan Morgan.

Nihče ni umrl, igral bom še deset let in užival v košarki. Takšno je življenje. Moraš sprejeti odločitev in iti naprej. Tako so se odločili na zvezi, trenerji. Zdaj ostajam v klubu, igramo za zaključni turnir in nadaljujemo sezono,” je dejal dobro razpoloženi Omić, ki ga je odločitev razočarala, a ne potrla.

Glede prihodnosti v reprezentanci ni želel govoriti. Spoštujem odločitev, osredotočiti se moram na to, kar delam vso sezono, da naredim korak naprej v življenju. Imam družino, z njo bom, rasel s sinom, ženo, to je to. Vse je super v življenju,” je dejal bosanski center s slovenskim potnim listom, ki se raje osredotoča na pozitivne stvari.

Pravljica z Bourgom

Cela sezona je zgodovinska za klub, mesto in navijače. Spisali smo zgodovino, tudi jaz sam sem dosegel rekord za klub v skokih, tudi moj rekord, rekord sezone,” se je rekordnih 21 skokov ob zmagi proti Dijonu pred dvema tednoma, spomnil Omić in dodal: “Kliknilo je, cela ekipa se je od prvega dne ujela, imamo dober strokovni štab, tudi dobro ekipo.

Alen Omić, Bourg Basket. Foto: Guliverimage.

V Francijo se je pred sezono preselil iz španskega Joventuta, kjer si je garderobo delil s Klemnom Prepeličem. Prle je letos igral v Valencii, torej je zdaj klubski soigralec naslednjega naturaliziranega košarkarja v slovenski izbrani vrsti.

Z Bourgom je Omić sicer močno presegel pričakovanja pred sezono in si tlakoval pot, da v naslednji sezoni napravi še korak naprej v karieri. “Napovedovali so nam obstanek, a smo dosegli nekaj, kar ni nihče niti sanjal. Da bomo nekje od osmega do 10. mesta, to je bil cilj, a mi smo peti. Prišli smo v top 16 v Eurocupu, napovedovali so nam dve zmagi. Za ta klub se piše zgodovina, veliko se bo govorilo o nas, ko bomo šli na odmor. Od tukaj bom šel z dvignjeno glavo in nasmehom,” je pogovor zaključil Omić.

29-letni center iz Tuzle je v pravkar končanem rednem delu v povprečju na tekmo prispeval 11,4 točke in 9,1 skoka, s čimer je tudi prvi skakalec francoske lige.

Komentari

Vaš komentar