Pau Gasol vpoklican v reprezentanco za OI

Košarka 19. Jun 202115:26 0 komentarjev
Christian Petersen/Getty Images
Christian Petersen/Getty Images

Španski košarkarski zvezdnik Pau Gasol je med osemnajstimi igralci, ki jih je za olimpijski turnir v Tokiu v reprezentanco vpoklical španski selektor Sergio Sariolo.

Španska vrsta se bo na pripravah v Madridu zbrala 26. junija, od 18 košarkarjev pa jih bo v Tokio odpotovalo 12. Da bo med njimi, se nadeja tudi Pau Gasol, ki bo čez štiri dni dopolnil 41 let. Košarkarski zvezdnik že nekaj časa ni igral za reprezentanco, zlata olimpijska kolajna pa je edina pomembna lovorika, ki jo v svoji bogati in uspešni karieri še ni osvojil.

Španci, ki so tudi aktualni svetovni prvaki in trikratni olimpijski podprvaki, bodo v Tokiu tudi tekmeci Slovenije v predtekmovanju, če se bodo izbranci Aleksandra Sekuliča na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu na igre uvrstili. Poleg Špancev in zmagovalca turnirja v Litvi bosta v skupini še gostiteljica Japonska in Argentina.

Na seznamu Scariola so:

Alberto Abalde (Real Madrid), Alex Abrines (Barcelona), Carlos Alocen (Real Madrid), Dario Brizuela (Unicaja Malaga), Victor Claver (Barcelona), Rudy Fernandez (Real Madrid), Usman Garuba (Real Madrid), Marc Gasol (Los Angeles Lakers), Pau Gasol (Barcelona), Juancho Hernangomez (Minnesota Timberwolves), Willy Hernangomez (New Orleans Pelicans), Sergio Llull (Real Madrid), Xabier Lopez-Arostegui (Joventut), Sergi Martínez
(Barcelona), Pierre Oriola (Barcelona), Sergio Rodriguez (Armani Milano), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Sebas Saiz (Chiba Jets Funabashi).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!