Potrditev novega ljubljanskega spektakla z Dončićem

Košarka 30. Maj 202315:03 0 komentarjev
Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Vodstvo slovenske košarkarske reprezentance je zaokrožilo seznam poletnih pripravljalnih tekem v luči svetovnega prvenstva.

Že predhodno obelodanjenim štirim pripravljalnim tekmam so pri Košarkarski zvezi Slovenije dodali še dve. Tako bo 25. julija v celjskem Zlatorogu gostovala Kitajska pod vodstvo Aleksandra Đorđevića. A takrat bo zasedba selektorja Aleksandra Sekulića še nekoliko okrnjena. Drugače pa bo dva tedna pozneje, torej 8. avgusta. Takrat se bodo Slovenci v Stožicah pomerili s Hrvaško, ekipi pa bo na voljo tudi prvi zvezdnik Luka Dončić. Vstopnice za tekmo, ki bo zanesljivo požela izjemno zanimanje, bodo v prodaji po koncu ženskega EuroBasketa, torej po 25. juniju.

Že nekaj časa je jasno, da bo Slovenija v pripravah na SP 2023 (25. 8. – 10. 9.) odigrala še dve tekmi z Grčijo (2. in 4. 8.), 11. in 12. avgusta pa bo nastopila na odmevnem turnirju v Malagi, kjer se bo pomerila s Španijo in ZDA. Po vrnitvi iz Andaluzije bo slovenska izbrana vrsta kaj kmalu poletela na Japonsko, kjer bo opravila zaključni del priprav pred začetkom prvenstva.

Spomnimo, v prvem delu SP bodo Slovenci igrali v skupini F, kjer bodo tekmeci Zelenortski otoki, Gruzija in Venezuela.

Foto: Aleš Fevžer

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance

25. julij, Celje (Zlatorog): Slovenija – Kitajska

2. avgusta, Ljubljana (Stožice): Slovenija – Grčija

4. avgust, Atene (OAKA):  Grčija – Slovenija

8. avgusta, Ljubljana (Stožice): Slovenija – Hrvaška

11. avgust, Malaga: Španija – Slovenija

12. avgust, Malaga: Slovenija – ZDA

V kratkem gre pričakovati tudi naznanjen širši seznam reprezentančnih kandidatov za poletno akcijo. Naborniki se bodo pod vodstvom Aleksandra Sekulića zbrali v drugi polovici julija. Slovenijo čaka četrti nastop na svetovnem prvenstvu. Z dobrimi predstavami pa bi se lahko nekdanji evropski prvaki približali tudi drugi uvrstitvi na olimpijske igre. V Pariz 2024 bosta namreč potovali dve najboljši evropski reprezentanci z letošnjega svetovnega prvenstva (poleg Francije), ostale pa prihodnje leto čakajo dodatne kvalifikacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!