Pretep pozabljen? Green ne bo izpustil podelitve prstanov

Košarka 14. Okt 202211:02 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Godofredo A. Vásquez via Guliverimage

Draymond Green se bo izognil suspenzu in se vrača v ekipo Golden Stata. Na enem izmed treningov pred začetkom nove sezone je namreč udaril soigralca Jordana Poola, posnetek pa je celo zaokrožil po internetu. Green je bil deležen ostrih kritik, a hujša kazen ga ni doletela.

Že danes ponoči bo 32-letnik znova oblekel dres prvakov iz San Francisca. Golden State namreč čaka zadnja pripravljalna tekma pred začetkom nove sezone lige NBA. Pomerili se bodo z Denverjem Vlatka Čančarja.

Green jo je tako odnesel brez suspenza, ob tem pa bo plačal ‘majhno’ odškodnino. Po poročanju priznanega ameriškega novinarja Adriana Wojnarowskega so na odločitev močno vplivale tudi okoliščine glede podelitve šampionskih prstanov za preteklo sezono. Če se incident ne bi zgodil tik pred začetkom novega tekmovalnega ciklusa, bi jo Green odnesel veliko huje kot jo je. Košarkarji Golden Stata bodo namreč ‘okronani’ na prvi tekmi nove sezone, v noči na sredo, ko gostijo Los Angeles Lakerse.

Steve Kerr je na novinarski konferenci potrdil, da bo Green že ponoči spet v kadru prvakov, tudi Jordan Poole pa se vrača na klop Golden Stata. Green bo v prvi peterki začel poleg Stepha Curryja, Klayja Thompsona, Andrewa Wigginsa in Kevona Looneyja. 

“Ne bomo gledali na preteklost. Vsi imamo višje cilje. Oba z Jordanom Poolom sva profesionalca. Naredila bova vse za zmago,” je pred vrnitvijo v ekipo povedal Green, ki se je za svoj izbruh že opravičil Poolu ter njegovi družini, pa tudi svoji, ki jo je ‘pustil na cedilu’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!