Prvi znanilec sprememb v Olimpiji

Košarka 13. Jun 202213:06 0 komentarjev
Jacob Pullen se vrača v Črno goro. Foto: Aleš Fevžer

Ameriški branilec Jacob Pullen bo, kot vse kaže, po sezoni v dresu Cedevite Olimpije kariero znova nadaljeval v Črni gori, kamor ga je zvabil Mornar iz Bara. V oči pa bode dejstvo, da imajo Ljubljančani trenutno na seznamu igralcev sedmerico "rezervistov".

Jacob Pullen naj bi v kratkem tudi uradno podpisal pogodbo z Mornarjem iz Bara, kjer je sicer igral že v sezoni 2020/21. Srbski viri trdijo, da gre le še za vprašanje časa. Američan bo na ta način postal znanilec sprememb v Stožicah, kjer bo imelo klubsko vodstvo polne roke dela, saj je veliki večini igralcev, predvsem pa vsem nosilcem, pogodba potekla. Aktivnosti okrog sestave moštva že potekajo, a stopnja pogovorov še ni dovolj “zrela” za kakšne javne komentarje ali naznanitve okrepitev.

Pullen odhaja kot prost igralec. A ni edini. Cedevita Olimpija ima namreč trenutno ”pod pogodbo” le sedmerico. To so Dan Duščak, Luka Ščuka, Blaž Habot, Saša Ciani, Rok Radović, Žiga Daneu in kot edini tujec še Marko Radovanović.

V Stožicah sicer ne skrivajo, da želijo po dobri sezoni, v kateri so poleg dvojne domače krone zaigrali v končnici lige ABA in EuroCupa ter prvič v novejšem obdobju razprodali dvorano, zadržati jedro. A bo to sila težko. Praktično – nemogoče. Pullen bo namreč z odhodom prehitel kapetana. Jaka Blažič je namreč že lep čas z eno nogo v turškem prvoligašu Bahcesehiru. Tudi Yogi Ferrell in Alen Omić sta se znašla na radarju več snubcev. Ljubljansko poletje bo torej zelo pestro …