Prvi zvezdnik Grčije odpovedal svetovno prvenstvo

Košarka 11. Avg 202315:21 0 komentarjev
Giannis Antetokounmpo. Foto: Profimedia

Eden največjih zvezdnikov svetovne košarke Giannis Antetokounmpo je odpovedal nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Grk je odločitev sporočil prek družabnih omrežij.

“Moja ljubezen do reprezentance se nikoli ne bo spremenila. Od konca sezone v ligi NBA sem svoje telo potiskal do skrajnih meja, da bi bil igralec, ki bi moral biti, da ekipi pomagam doseči zastavljene cilje. A po mesecih dela in številnih sestankih z zdravniškim osebjem je jasno, da nisem pripravljen tekmovati na ravni, ki jo potrebujem za udeležbo na SP. To ni bila izbira, temveč edina možnost, da si zagotovim vrnitev na raven košarke, za katero sem si v svoji dosedanji karieri tako trdo prizadeval. Nad tem sem izredno razočaran, vendar je bila to odločitev, ki smo jo sprejeli skupaj z zdravniškim osebjem. Še naprej se bom trudil, da bom pripravljen na naslednji klic reprezentance. Osebni in ekipni končni cilj je uvrstitev na olimpijske igre leta 2024, zato mi bo v čast naslednje leto zastopati svojo reprezentanco,” je zapisal Giannis Antetokounmpo in tako sporočil, da ga na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki se bo na Japonskem, v Filipinih in v Indoneziji začelo 25. avgusta, ne bo.

Brez vidnejšega rezultata v reprezentančnem dresu

28-letni zvezdnik Milwaukee Bucks, s katerimi je bil leta 2021 prvak lige v NBA, v letih 2019 in 2020 pa je bil izbran za najbolj koristnega košarkarja v ligi, je do zdaj v grškem dresu igral na dveh evropskih prvenstvih (2015 in 2022, ko je bila Grčija obakrat peta) in na svetovnem prvenstvu 2019 na Kitajskem, ki so ga Grki končali na 11. mestu.

Grki bodo na letošnjem svetovnem prvenstvu igrali v skupini C skupaj z ZDA, Jordanom in Novo Zelandijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!