Skelin objavil seznam Hrvatov za Mundobasket

SK

Skelin je na klopi naših južnih sosedov zamenjal Aleksandra Petrovića, ki je medtem prevzel brazilsko izbrano vrsto. Hrvaška bo v kvalifikacijah za SP igrala v predtekmovalni skupini z Italijo, Romunijo in Nizozemsko.

Skelin je za Sportklub dejal, da se je že zdavnaj pomiril z dejstvom, da za Hrvaško tokrat ne bodo nastopali košarkarji, ki sicer branijo barve klubov v NBA ligi, saj imajo s tem težave skoraj vse udeleženke kvalifikacij.

Hrvaška bo na začetku gostovala pri Nizozemski, kjer je skelin osvojil dva naslova in bil dvakrat proglašen za najboljšega trenerja v državi. Osip zaradi odsotnosti asov iz lige NBA je pri Hrvaški precejšen. “Kockastim” tako ne bodo pomagali Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Ante Žižić, Mario Hezonja in Dragan Bender, manjkal pa bo tudi center Barcelone, Ante Tomić, medtem ko se je po nastopu na EP od dresa z državnim grbom poslovili Roko-Leni Ukić, Marko Tomas in Marko Popović.

Seznam:

Branilci
Rok Stipčević (Dinamo Sassari, Italija), Dominik Mavra (Joventut, Španija), Toni Katić (Cedevita), Josip Bilinovac (Cibona), Filip Krušlin (Cedevita), Krunoslav Simon (Anadolu Efes, Turčija), Roko Badžim (Olimpija, Slovenija), Jakov Mustapić (Krosno, Poljska), Domagoj Bošnjak (Cibona), Luka Božić (Zadar), Krešimir Radovčić (Šibenik), Mate Kalajžić (Split), Mateo Drežnjak (Široki, BiH).

Krila
Nik Slavica (Cedevita), Ivan Ramljak (Cedevita), Željko Šakić (Cluj, Romunija), Tomislav Zubčić (Trabzonspor, Turčija), Damjan Rudež (Valencia, Španija), Karlo Žganec (Cedevita), Boris Barać (Nymburk, Češka)

Centri
Miro Bilan (Strasbourg, Francija), Darko Planinić (Dinamo Sassari), Josip Sobin (Anwil Wloclawek, Poljska), Luka Šamanić (Barcelona II, Španija)

Alex Livesey Getty Images Sport