Trifunović vpoklical še Murića in Vončino

Sportida.com

Selektor moške članske reprezentance Radovan Trifunović je določil štirinajst košarkarjev za drugi cikel kvalifikacij za SP 2019. Poleg dvanajsterice, ki je slovenske barve zastopala v uvodnem delu kvalifikacij, sta na seznamu še Edo Murić in Luka Vončina.

Selektor moške članske reprezentance Radovan Trifunović je objavil spisek štirinajstih košarkarjev, ki bodo sestavljali ekipo za drugi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Poleg dvanajsterice, ki je slovenske barve zastopala v prvem oknu kvalifikacij – Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac, se bosta reprezentanci pridružila Edo Murić in Luka Vončina.

Edo Murić po podpisu pogodbe s poljsko Zielono Goro igra vse bolje. V poljskem prvenstvu v povprečju dosega 8,3 točke, na štirih tekmah v Ligi prvakov pa je v statistiko vpisal 7,3 točke in 4,5 skoka na tekmo. Luka Vončina je s 14,8 točke na tekmo sedmi strelec Lige Nova KBM.

Slovenska reprezentanca bo s pripravami na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij začela v ponedeljek, 19. februarja. Slovenci se 22. februarja odpravljajo v Podgorico, kjer jih dan kasneje čaka tekma z reprezentanco Črne gore. V ponedeljek, 26. februarja, se bo četa Trifunovića v Minsku pomerila z reprezentanco Belorusije.

Aktualni evropski prvaki so kvalifikacije za SP 2019 začeli z zanesljivo domačo zmago z Belorusijo (87:74) in porazom na gostovanju pri Španiji (92:84).

Zanimanje za ogled tekme med Črno goro in Slovenijo je veliko, zato želi Košarkarska zveza svojim zvestim navijačem omogočiti hitrejši in preprostejši nakup vstopnic, hkrati se je s črnogorsko košarkarsko zvezo dogovorila za slovenski navijaški sektor.

Za drugo kvalifikacijsko okno smo izbrali štirinajst košarkarjev, s katerimi bomo skupaj vse do konca cikla, kar pomeni da v Črno goro in Minsk potujejo vsi. Dvanajstim košarkarjem iz prvega kvalifikacijskega cikla smo priključili še Eda Murića in Luko Vončino,” je ob tem dejal Trifunović, medtem ko je direktor slovenske moške članske reprezentance Matej Likar dodal: “Verjamem, da se igralci zelo veselijo ponovnega snidenja s prijatelji v reprezentanci, hkrati pa se lahko zaradi reprezentančnih tekem med sezono vidijo z družino in se za nekaj dni vrnejo v Slovenijo. Na KZS se trudimo in stremimo k temu, da pogoji za delo ostajajo optimalni. Posebno pozornost smo tudi tokrat namenili našim navijačem, za katere smo za tekmo v Podgorici zagotovili slovenski sektor, vstopnice pa lahko kupijo preko Košarkarske zveze Slovenije.”