Slovenija začela s pripravami na drugi del kvalifikacij

KZS

V Ljubljani se je zbrala moška članska košarkaška reprezentanca, ki jo v drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo čakata dve gostovanji. Varovanci Rada Trifunovića se bodo v petek pomerili s Črno goro, v ponedeljek pa jih čaka še gostovanje pri Belorusih.

Vabilu selektorja Radovana Trifunovića se je odzvalo vseh štirinajst košarkarjev, ki na priprave prihajajo v dobri formi in zdravi. Edina izjema je Gašper Vidmar, ki je imel v preteklem tednu povišano temperaturo, nekaj časa pa je preživel celo v bolnišnici.

V primerjavi s prvim ciklom kvalifikacij je seznam igralcev daljši za dve imeni. Reprezentanci evropskih prvakov se je ponovno pridružil Edo Murić, ki v prvem ciklu ni dobil zelene luči za nastop. Drugi novinec v kvalifikacijah pa je Luka Vončina, ki v tej sezoni nosi dres Ilirije. Ljubljanski prvoligaš je sploh edina ekipa, ki ima na seznamu dva košarkarja, saj bo slovenske barve branil tudi Žan Mark Šiško. Reprezentanci se je pridružil tudi Marko Milič, ki bo deloval kot svetovalec in motivator.

Slovenci bodo v domovini opravili pet treningov, v četrtek dopoldan pa se odpravljajo proti Črni gori, kjer jih čaka tretja tekma kvalifikacij. Po petkovem obračunu v Podgorici se reprezentanca odpravlja še v Minsk. Obračun z Belorusi bo na sporedu v ponedeljek, 26. februarja, ob 17.30.

“Na zboru smo pričakali vseh štirinajst košarkarjev, ki so zdravi in dobro pripravljeni. Izjema je zgolj Gašper Vidmar, ki je zbolel, imel visoko vročino in nekaj časa preživel v bolnišnici. Upam, da v teh dneh okreva in se pripravi za obe srečanji. Pred odhodom v Črno goro imamo zgolj pet treningov, na katerih bomo skušali narediti čim več. Predvsem je pomembno, da ostanemo zdravi in vzpostavimo dobro kemijo. Želimo dobiti obe tekmi v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Reprezentanci se je pridružil Marko Milič, ki bo s svojimi izkušnjami velika podpora igralcem. Veselim se že dela, ki je pred nami in upam, na pozitiven rezultat ter dve zmagi,” je ob zboru svojih košarkarjev povedal selektor Slovenije.