Madžarke na koncu previsoka ovira, jutri s Turkinjami

Reprezentance 27. Jun 201918:05 > 18:19
KZS

Slovenske košarkarice so izgubile uvodno tekmo evropskega prvenstva. Madžarke so bile v Nišu boljše z 88:84, potem ko so zadnjo četrtino dobile z 29:15.

Slovenke so vodile večji del prvega polčasa. V prvi četrtini za šest točk, v drugi četrtini za enajst. Toda Madžarke, ki so v drugi četrtini prevladovale v skoku, so se povsem približale, v zadnji minuti bi lahko izenačile, če ne bi Dorina Zele zgrešila oba prosta meta. Prvi polčas se je končal s prednostjo naših košarkaric s 39:36 (25:22, 14:14).

V tretji četrtini je naša reprezentanca dosegla 30 točk in tudi povedla za več kot deset točk. Pri Madžarkah sta večino košov dosegle predvsem Bernadett Hatwar in Agnes Studer. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 69:59 in z izgubo Eve Lisec, ki je poškodovana obležala v 28. minuti. V nadaljevanju pa se nato ni več vrnila na parket.

Zadnjo četrtino so odlično odprle Madžarke, z delnim nizom 6:0. Težave slovenske reprezentance pa so se začele z odhodom Shante Evans na klop zaradi pete osebne napake. Naša reprezentanca je tako ostala brez visokih igralk, prednost pa je kopnela. Trojka Tine Jakovine za 74:67 je sicer vnesla nekaj mirnosti, toda nato je na sceno stopila Ivonne Turner, ki je pokazala zakaj igra v ženski različici lige NBA. Zadela je dve zaporedni trojki ter poskrbela za vodstvo s 85:83. Slovenke se nato niso več uspele spreobrniti rezultat in tekma se je končala s končnih 88:84 za Madžarke.

Najučinkovitejša pri naših je Teja Oblak z 21 točkami pri Madžarkah pa s 27 točkami Yvonne Turner.

Slovenija bo že jutri ob 16. uri igrala s Turčijo, v nedeljo pa jo čaka še Italija. V četrtfinale se bo neposredno uvrstila le najboljša reprezentanca, drugo- in tretjeuvrščeno pa čaka repasaž v Beogradu.