Poraz Slovenk proti Italiji, ki ostajajo na EP

Reprezentance 30. Jun 201920:14 > 20:27
KZS

Slovenska ženska košarkaška reprezentanca je danes s 75:57 izgubila proti Italiji drugo tekmo v skupinskem delu EP. Slovenske so v skupini končale kot tretje, sedaj pa jih čaka tekma za uvrstitev v četrtfinale.

V prvi četrtini je Slovenija igrala zelo dobro in celo bila v prednosti po prvih desetih minutah z 21:18. V nadaljevanju je selektor Damir Grgič priložnost ponudil tudi nekaterim, ki sicer igrajo malo manj in Italijanke so vse skupaj znale izkoristiti. Na odmor so odšle s prednostjo 36:32.

Tekma je bila še naprej odprta, vendar naša reprezentanca v nadaljevanju ni našla pravega ritma. Zaostanek se je iz napada v napad večal in naše košarkašice so bile pred zadnjimi desetimi minutami bolj kot ne v izgubljenem položaju. Na koncu so se Italijanke veselile zmage s 75:57.

Madžarska se je z dvema zmagama kot prvouvrščena reprezentanca uvrstila v četrtfinale. Italija je osvojila 2. mesto, Slovenija pa 3.

Obe reprezentanci si bosta morali četrtfinale še priboriti na eni dodatni tekmi. Naše se bodo pomerile z drugouvrščeno ekipo v skupini D, zanekrat še ni jasno, katera reprezentanca bo to.