Giannis zlomil Novo Zelandijo, lahka zmaga Francije

fiba.basketball

Košarkarska reprezentanca Grčije je na tekmi 3. kroga svetovnega prvenstva s 103:97 premagala Novo Zelandijo in se uvrstila v drugi del tekmovanja. Prvo mesto v skupini H si je z zmago proti Dominikanski republiki (90:56) zagotovila Francija.

Po porazu z Brazilij so Grki napredovanje iz skupine H lovili z zmago nad Novo Zelandijo. Na tekmi je zablestel prvi zvezdnik Grčije Giannis Antetokounmpo, ki je bil junak grške zmage. Grčija je sicer ves čas imela pobudo in vodila, a Tall Blackse zlomila šele tik pred koncem tekme.

Giannis je dosegel 24 točk in ujel še deset odbitih žog, prvi strelec tekme pa je bil z 31 točkami Corey Weber. Slednji je zadel kar sedem trojk.

Grke v drugem delu tekmovanja najprej čaka tekma z ZDA in nato še s Češko, Nova Zelandija pa bo igrala s Turčijo in Japonsko.

V skupini G sta bili udeleženki v drugi del tekmovanja znani že pred zadnjim krogom. V derbiju za prvo mesto je Francija nadigrala presenečenje turnirja Dominikansko republiko. Predstavniki karibske države so bili tokrat povsem nemočni. Prvo ime tekme je bil s 15 točkami Nando De Colo.

Francoze v drugem delu čakajo Litvanci in Avstralci, Dominikanska republika pa se bo v soboto pomerila z Avstralijo in nato še z Litvo.