Konec sanj o naslovu: Argentina razbila Srbijo!

Reprezentance 10. Sep 201912:23 > 14:07
fiba.basketball

Reprezentanca Argentine je v prvem četrtfinalu na Svetovnem prvenstvu na Kitajskem proti Srbiji prikazala neverjetno predstavo, varovanci Saše Đorđevića pa so tako kot eni izmed glavnih favoritov ostali celo brez medalje.

Čeprav je srbska košarkarska reprezentanca pod vodstvom Saše Đorđevića na papirju veljala za kvalitetnejšo, pa je Argentina v 40 minutah igre večji del dominirala in z neverjetno moštveno predstavo uspela slaviti. Srbija kot eden izmed glavnih favoritov prvenstva tako ostaja brez medalje, Argenitna pa se bo pomerila z zmagovalcem četrtfinalnega obračuna med Francijo in ZDA.

Argentina je v obračun vstopila precej bolje in srbskim reprezentantom se je jasno videlo, da jih je poraz v zadnji tekmi drugega skupinskega dela proti Španiji zares pretresel. Facundo Campazzo, Gabriel Deck in Particio Garino so odlično začeli, daleč najboljša posameznika ob koncu tekme pa sta bila prav Campazzo, ki je Srbom natresel 18 točk, 12 asistenc in šest skokov ter superveteran Luis Scola, ki je tekmo končal z 20 točkami in šestimi skoki.

Srbi, ki so celotno tekmo lovili rezultat, so v določenih obdobjih imeli podubo in v drugem polčasu tudi povedli, a vse prepogosto so ob priložnostih za vodstvo ali priključek zaključevali nenatančno.

Pri Orlih je bil spet najboljši Bogdan Bogdanović z 21 točkami, 18 jih je dodal Nemanja Bjelica, 16 pa Nikola Jokić. Trio igralcev iz lige NBA je ob koncu tekme odpovedal, Argentinci pa so slavili zmago s 97:87.