Niti Jokić niti Dončić, lahko bi igral samo Bogdanović

KSS

Predrag Danilović in Saša Đorđević menita, da bi od sedanje generacije košarkarjev s področja nekdanje skupne države v ekipi iz njunega obdobja lahko igral samo Bogdan Bogdanović, medtem ko za Nikolo Jokića in Luko Dončića ne bi bilo prostora.

Predsednik srbske košarkarske zveze in nekdanj selektor orlov sta govorila na posebnem dogodku posvečenemu fenomenu jugoslovanske košarke, ki ga je v Trenut organiziral največji športni časnik na Apeninih Gazzetta dello Sport.

Teme so bile številne in različne, od dolgoletnih uspeho Jugoslavije do trenutnega stanja v košarki, posebno pozornost pa je pritegnil odgovor na vprašanje, kateri od sedanjih igralcev s prostora nekdanje Jugoslavije bi lahko zaigral v ekipi, ki sta jo vodila Saša Đorđević in Predrag Danilović.

Medtem ko so novinarji pričakovali imena, kot sta Nikola Jokić (član najboljše peterke lige NBA) in Luka Dončić (najboljši novinec lige NBA), sta imela nekdanja zvezdnika drugačno mnenje.

Jokić in Dončić sta fantastična igralca, toda z nami bi lahko igral samo Bogdan Bogdanović,” sta po poročanju Mozzartsporta dejala Đorđević in Danilović, ki nista bila edina gosta, saj ste pred zbrane novinarje stopila tudi Bogdan Tanjević in Mihovil Nakić.