Bo Dončiča in druščino kmalu vodil Itoudis?

Reprezentance 11. Mar 202018:41 > 18:48
CSKA

Zdajšnji trener CSKA-ja iz Moskve Dimitrios Itoudis naj bil po poročanju španskega Munda Deportiva blizu prevzema slovenske košarkarske reprezentance!

Po poročanju Munda Deportiva naj bi si na Košarkarski zvezi Slovenije prizadevali, da za selektorja postavijo grškega trenerja Dimitriosa Itoudisa. Želijo si, da bi Slovenijo vodil že na Predolimpijskem turnirju, ki bo junija v Kaunasu. Kot so še izvedeli pri španskemu časniku naj bi pogajanja med obema stranema že potekala. 

Itoudis, 49-letni grški trener ima pogodbo s CSKA-jem iz Moskve, ki ga je lani popeljal na zaključni turnir pogodbo do junija 2021. S strani ruskega kluba bo potreboval pozitiven odgovor, da lahko vodi tako reprezentanco kot tudi klub. 

Slovenska košarkarska reprezentanca si prizadeva dvigniti eno zadnjih vstopnic za nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo potekale letos. Za to mora naša reprezentanca slaviti na predolimpijskem turnirju v Kaunasu na katerem se bodo v skupinskem delu najprej pomerili proti Poljski in Angoli nato pa v primeru osvojenega prvega mesta v skupini pot nadaljevali v polfinalu. Zgolj zmagovalec v velikem finalu pa prejme vstopnico za nastop na OI v Tokiu.