Začenja se raketiranje v Strasbourgu: prva tarča Turčija

Košarka 17. Jun 20219:05 > 9:16
Teja Oblak
Foto: Aleš Fevžer

V Franciji se danes začenja ženski Eurobasket, kjer jima visoke cilje tudi slovenske košarkarice. Rakete se bodo za uvod ob 18. uri v Rhenus Sport areni pomerile s Turčijo.

Ekipi sta se do zdaj med seboj pomerili osemkrat, obe reprezentanci pa sta zabeležili po štiri zmage. Zadnje medsebojno srečanje se je odvilo na prejšnjem evropskem prvenstvu v Nišu, kjer je slovenska izbrana vrsta slavila z 62:55. Turčija je sicer na Fibini lestvici najboljših reprezentanc sveta na visokem sedmem mestu, rakete so 30.

“Mislim, da je naša pripravljenost na zavidljivem nivoju. Proti Turčiji nas zagotovo čaka težka tekma, a verjamem, da imamo priložnost, da pridemo do uspeha. Po Fibini lestvici gre za sedmo najboljšo reprezentanco sveta. Vse izkušnje in našo kakovost bomo poskušali strniti v to srečanje, naredili pa bomo vse, kar je v naši moči, da evropsko prvenstvo odpremo z zmago,” poudarja slovenski selektor Damir Grgić.

Evropsko prvenstvo, 1. krog:

Skupina C:

Četrtek, 17. junij:
18.00, Slovenija – Turčija

Seznam reprezentantk na EuroBasketu 2021:

Nika Barič (Dinamo Kursk, Rusija), Lea Deberljak (ŽKK Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Perfumerías Avenida, Španija), Zala Friškovec (KSC Szekszárd), Teja Goršič (Hannover, Nemčija), Tina Jakovina (Club Baloncesto Bembibre, Španija), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen, Belgija), Eva Lisec (Dinamo Kursk, Rusija), Teja Oblak (USK Praga, Češka), Annamaria Prezelj (Quesos El Pastor, Španija), Maruša Seničar (ŽKK Cinkarna Celje) in Tine Trebec (Montbrison, Francija).

Komentari

Vaš komentar