Giannis: Približno toliko možnosti kot Milwaukee Bucks

Košarka 7. Avg 202211:02 > 11:15 0 komentarjev
FOTO: Jorgos Karahalis - AP via Guliverimage

Zvezdnik Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo je spregovoril o možnostih grške reprezentance na prihajajočem Eurobasketu, ki ga gostijo štiri države.

Za grške medije je dejal, da so možnosti Grčije za kolajno tolikšne, kot so bile za Milwaukee lani, da osvoji NBA naslov.

“Glede na naš zadnji trening bi rekel, da nismo godni za odličje, toda možnosti vseeno obstajajo. Ni pomembno to, kaj svet pričakuje od nas, temveč samo to, kaj pričakujemo sami od sebe. Zmeraj, ko sem bil zraven na reprezentančni akciji, smo se poslovili še pred četrtfinalom,” je dejal Giannis.

Dostopni podatki Giannisu skoraj pritrjujejo. Pred sezono 2020/21, ko so Bucks osvojili šampionske prstane, je bila ekipa iz Wisconsina na stavnicah drugi favorit za zmago, takoj za LA Lakers. Pred začetkom letošnjega Eurobasketa pa Grčija kotira kot tretji favorit za Srbijo in Slovenijo. Med glavne favorite za kolajno lahko štejemo še Francoze.

Dodal je, da za medaljo verjetno niso dovolj dobri: “Moramo narediti pravo povezanost med nami, pravo vzdušje ter potem dati vse od sebe. Imamo realne cilje – biti boljši. Pred nami so še trije tedni priprav. Prilagodil se bom tako, da bom na čim boljši način lahko v pomoč reprezentanci. Naš trener opravlja odlično delo.”

Evropsko prvenstvo v košarki bo potekalo od 1. do 18. septembra.

Grčija je v predtekmovalni skupini C skupaj s Hrvaško, Italijo, Ukrajino, Veliko Britanijo in Estonijo seveda v vlogi favoritinje. Tekme bo gostila milanska dvorana Mediolanum Forum.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!