Klemen Prepelič iskreno o nesrečnem “polaganju”

Košarka 11. Avg 202115:00 > 16:19 0 komentarjev
Klemen Prepelič je potrdil, da si je posnetek akcije proti Franciji pogledal že neštetokrat. Foto: Uroš Skaza

Klemen Prepelič je prepričan, da se lahko od košarkarske reprezentance, ki je v Tokiu navdušila s četrtim mestom, tudi v prihodnje še veliko pričakuje. "Prihodnost je lepa," poudarja branilec slovenske izbrane vrste.

Prle je bil tragični junak polfinalne tekme s Francijo. Najprej je pri vodstvu Francije z 90:86 izsilil peto osebno napako Evana Fournierja, nato je po asistenci Luke Dončića zadel še trojko za znižanje na 89:90, v akciji za finale pa mu je sanje z blokado v zadnji sekundi tekme razblinil tihi morilec in mojster Nicolas Batum.

V finale je napredovala Francija, slovenski navijači pa so Prletu po družabnih omrežjih izkazali veliko podporo. “Ta fant ima res ja***, največja v reprezentanci, glavo gor. Kapo dol,” se je glasil le eden izmed zapisov. “Če kdo, ravno Prle,” se je glasil drug.

“Luka me je našel vrhunsko …”

Kaj mu pomeni ta pohvala? “Prvič slišim, tega nisem še slišal,” se je zasmejal 28-letni Bistričan in dodal, “tukaj ne gre za vprašanje, ali sem si upal ali ne. Tako se je pač izšlo, vsi vemo, da bi v naslednjih 100 zaključnih akcijah 100-krat žogo vzel Luka. A Gobert in Batum sta stopila skupaj, enostavno ni imel druge rešitve, našel me je vrhunsko, imel sem prednost, a treba je čestitati tudi Batumu, da je ulovil to zadnjo banano,” je športno priznal Prepelič.

Ko je vse nared za točki, a jih ni bilo. “Tak poraz boli, a tako kot smo si mi želeli v finale, so si tudi oni.” Foto: Uroš Skaza

“Na tem svetu ni nič podarjenega”

Akcijo v zadnjih sekundah proti Franciji si je pogledal že neštetokrat. “Pa še si jo bom,” se je nasmejal. “Težko bi bilo karkoli spreminjati, dejansko je bilo vse optimalno. Batum ni od včeraj eden najboljših obrambnih igralcev. Tudi v dresu LA Clippers je bil v končnici zadolžen za pokrivanje Luke, ki je najboljši igralec na svetu. Tak poraz boli, a tako kot smo si mi želeli v finale, so si tudi oni. Na tem svetu ni nič podarjenega. Lahko le dvignemo glave in v tem slogu nadaljujemo na naslednjih akcijah,” je povedal ostrostrelec v slovenski košarkarski reprezentanci.

Prihodnost slovenske košarke je svetla. Foto: Uroš Skaza

Tudi Dončić se bo vračal

Prepelič je prepričan, da se lahko od te ekipe, ki diha kot eno, pričakuje še zelo veliko tudi v prihodnje. “Kot vsi veste, Zoki je naš najstarejši igralec. Vsaj še štiri ali pet let bomo še skupaj, tudi od zadaj prihajajo fantje. U18 in U20 so fantje evropski prvaki, prihodnost je lepa. Z nami je bil tudi že Gregor Glas, ki bo v prihodnosti zagotovo dodana vrednost te reprezentance. Prihodnost je lepa, ta olimpijski turnir je bil lep primer, kam sodi Slovenija in kje se jo lahko pričakuje tudi v prihodnje. Tudi Luka nam je obljubil, da se bo vračal v reprezentanco.”

Slovenci so po nesrečnem polfinalnem porazu proti galskim petelinom nato tako fizično kot psihično izčrpani izgubili tudi tekmo za tretje mesto proti Avstraliji in olimpijski turnir v Tokiu končali na še vedno izjemnem četrtem mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!