Na krilih navijačev zlahka do nove zmage

Košarka 7. Jun 202121:21
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca. Foto: KZS

Slovenska ženska reprezentanca je zanesljivo dobila tudi svojo peto pripravljalno tekmo na EuroBasket. Slovenke so na zadnjem obračunu pred domačimi navijači pred odhodom na evropsko prvenstvo na Kodeljevem z 89:53 odpravile Poljsko. Ekipi se bosta v torek pomerili še za zaprtimi vrati.

Pet pripravljalnih tekem in pet zmag. Takšen je izkupiček ženske članske reprezentance na dozdajšnjih pripravljalnih obračunih na evropsko prvenstvo. “Rakete” so pred približno 500 slovenskimi navijači v Ljubljani ugnale Poljsko z 89:53.

Selektor Damir Grgić tokrat v postavo ni uvrstil Lee Debeljak in Mojce Jelenc, tekmo pa je odprl s peterko Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Shante Evans in Eva Lisec. Tudi tokrat pa je tako kot na vseh dozdajšnjih srečanjih ves čas veliko menjal. Za razliko od srečanja na Slovaškem, kjer so Slovenke takoj zagospodarile na igrišču, je bil začetek tekme na Kodeljevem veliko bolj izenačen. Prvo četrtino so slovenske košarkarice dobile z 21:16.

V drugih desetih minutah so se slovenske košarkarice le sprostile z delnim izidom 11:1 pa so si že v prvih treh minutah druge četrtine priigrale nekoliko bolj zajetno prednost (32:17). Tudi v nadaljevanju so Slovenke narekovale ritem igre, ob polovici tekme so vodile s 47:28.

V drugem polčasu smo videli predvsem enostranski promet. Prednost Slovenk je naraščala iz minute v minuto. Ob koncu tretje četrtine so slovenske košarkarice prvič na tekmi povedle s 30 točkami (65:35). Prav toliko pa je znašala prednost Slovenk pred zadnjimi desetimi minutami (70:40). Do konca tekme je prednost le še naraščala, ob koncu so naša dekleta pridrvele do nove visoke zmage z 89:53.

Najučinkovitejša je bila z 18 točkami najučinkovitejša Eva Lisec, Zala Friškovec jih je dodala 15, , Shante Evans jih je dosegla 10.

Slovenke se bodo v torek s Poljakinjami pomerile še enkrat, tokrat za zaprtimi vrati. V nedeljo pa jih že čaka pot proti Strasbourgu, kjer jih 17. junija čaka prva tekma na EuroBasketu proti Turčiji.

Komentari

Vaš komentar