Nesrečni Simanić bi spet rad igral za Srbijo (VIDEO)

Košarka 7. Maj 202419:33 0 komentarjev

Najbrž se vsi spomnite dogodkov na septembrskem SP v košarki, ko je srbski reprezentant Boriša Simanić na tekmi proti Južnemu Sudanu staknil neugoden udarec, zaradi katerega so mu morali odstraniti eno od ledvic. Simanić je gostoval v srbskem podkastu Aleksandra Stojanovića (Alesto) in navrgel številne zanimive izjave.

Nekaj več kot pet mesecev po tisti nesreči in poznejši srebrni kolajni Srbov na Mundobasketu se je Boriša Simanić v podkastu pogovarjal o dogajanju, ki je sledilo.

Skoraj pol leta je minilo, da se je srbski košarkar pridružil resnim treningom svojega kluba Zaragoze.

“Spet bi rad igral za državno izbrano vrsto. Naj me nekdo udari še v drugo ledvico, vseeno mi je … reprezentanca mi pomeni največ,” je med drugim v pogovoru z Aleksandrom Stojanovićem dejal krilni center. Srbi so se z učinkom na SP že prebili na poletne olimpijske igre v Pariz, kjer bo košarkarski turnir potekal med 26. julijem in 11. avgustom.

V skupinskem delu jih čakajo ZDA, Južni Sudan in reprezentanca, ki se bo na tekmovanje prebila prek kvalifikacij v Portoriku (Mehika, Slonokoščena obala, Litva, Italija, Portoriko, Bahrajn).

Boriša Simanić
Boriša Simanić Foto: Profimedia

Simanić se je v podkastu med drugim zahvalil doktorju Draganu Radovanoviću, ki mu je rešil življenje: “Če ne bi bilo njega, bi me operirali šele zjutraj, kar bi bilo prepozno, saj sem po tekmi izgubil dva litra krvi in bil v smrtni nevarnosti. O resnosti mojega stanja ni vedel skoraj nihče, le nekaj ljudi v košarkarski zvezi. Prvič sem normalno zaspal in se zbudil šele dva meseca po operaciji.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!