Komisarji Pogačarju zagrozili z diskvalifikacijo

Kolesarstvo 7. Maj 202419:01 2 komentarja
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar je na 4. etapi dirke po Italiji vijoličaste hlače zamenjal za moštvene črne hlače, potem ko so mu komisarji Mednarodne kolesarske zveze (UCI) zagrozili z diskvalifikacijo zaradi nasprotujočih si razlag pravil o majici vodilnega, so poročali pri Cyclingnewsu.

Pogačar je z zmago na drugi etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku in si nadel rožnato majico. V tretji etapi je vozil v morda netipični opravi, saj je rožnato majico dopolnil z vijoličastimi kratkimi hlačami, ki sta jih zagotovila organizator dirke RCS Sport in sponzor oblačil Castelli.

Kot smo že pisali, so se organizatorji odločili, da bodo vijoličaste kratke hlače kombinirali z rožnato majico v poklon nogometni ekipi Torino.

Pogačarjev kombinirani rožnato-vijoličasti komplet je v ponedeljek sprožil razpravo na družbenih omrežjih, nezadovoljni so bili tudi komisarji UCI. Ti so v ponedeljek zvečer poklicali ekipo UAE Team Emirates in jo opozorili, da bo Pogačar diskvalificiran, če bo na torkovi etapi dirkal v rožnato-vijoličastem kompletu, so še zapisali pri Cyclingnewsu.

“Ne vem, kaj lahko rečem. Organizatorji so nam dali obleko, zato sem jo oblekel, potem pa smo dobili klic iz UCI, da to ni dovoljeno,“ je Pogačar pred začetkom etape razkril za Eurosport.

Slovenski kolesarski as je četrto etapo varno končal v glavnini, da bi se izognil morebitni kazni, so bile njegove kratke hlače tokrat črne barve.

Generalni direktor RCS Sport Paolo Bellino je prepričan, da rožnata in vijoličasta kombinacija spoštuje pravila UCI.

“Izdelali smo rožnato majico s kratkimi hlačami ‘granata‘. Po mojem mnenju so barve popolnoma v skladu s pravili,” je Bellino povedal za Eurosport.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje