Sekulić ostaja selektor: Z delom dokazal, da ne rabijo tujca

Košarka 6. Maj 202113:15 > 16:48 0 komentarjev
Aleksander Sekulič (povsem levo) ostaja na slovenski klopi. Foto: KZS/Twitter

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je na novinarski konferenci sporočila, da bo Aleksander Sekulič ostal na mestu selektorja moške košarkarske reprezentance. Pod njegovim vodstvom bodo igralci nastopali prihodnji dve leti, prvič bodo v dresu s Triglavom na prsih zaigrali na prihajajočih kvalifikacijah za olimpijske igre.

43-letni slovenski trener Aleksander Sekulić bo še naprej vodil slovensko košarkarsko reprezentanco. Kot so danes sporočili na s KZS-ja, je podpisal pogodbo za prihodnji dve leti.

Pred reprezentanco je kar nekaj izzivov, vse misli in napori pa so v tem trenutku usmerjeni k olimpijskim kvalifikacijam. Želim si, da bi kljub neusklajenim urnikom klubskih tekmovanj in reprezentančnih akcij uspeli najti način, da se zberemo v najboljši možni zasedbi. S člansko reprezentanco sem že petnajst let ter z njo bil na štirih evropskih in dveh svetovnih prvenstvih, kakor tudi na kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2008. Zato se dobro zavedam, da nas v Kaunasu, ob odličnih gostiteljih, čakajo kvalitetni in zahtevni nasprotniki. Časa za pripravo ne bo ravno veliko. Vendar verjamem in pričakujem, da bosta odziv in želja reprezentantov enaka, kot v zadnjih kvalifikacijah, kar je ob udeležbi najboljših igralcev predpogoj, da se lahko nadejamo zgodovinski uvrstitvi na olimpijske igre,” je ob podpisu pogodbe povedal Sekulić.

Nekdanji pomočnik trenerja Igorja Kokoškova pri pohodu do evropskega zlata leta 2017 je moštvo prvič vodil novembra lani, zdaj pa bo košarkarje vodil tudi v olimpijskih kvalifikacijah, ki jih bo Slovenija od 30. junija do 4. julija igrala v Kaunasu v Litvi. V igri za selektorsko mesto sta bila sicer tudi Španec Xavi Pascual in Grk Dimitrios Itudis.

Izbor je komentiral tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec: ”Moško reprezentanco v letošnjem in prihodnjem letu čakajo številni veliki izzivi. Zaradi neusklajenosti koledarjev evropskih klubskih tekmovanj z reprezentančnimi, si je bilo kar težko določiti cilje oziroma izhodišča za imenovanje selektorja. Enako pomembno kot nastopanje na velikih tekmovanjih, je namreč tudi uspešno nastopanje v kvalifikacijah zanje, saj brez tega nastopov na velikih tekmovanjih sploh ne bi bilo. Zato smo iskali možnost, ki bi bila idealna za vse in ob danih razmerah se je Aleksander Sekulić kar sam potisnil v ospredje.”

Z iskanjem tujega strokovnjaka so prenehali, ker se je Sekulić izkazal v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo: “Če smo še lani ob takem času razmišljali zgolj o priznanem tujem strokovnjaku, se je naše razmišljanje obrnilo potem, ko je Sekulić uspešno vodil ekipo skozi kvalifikacije za EuroBasket. Prepričan sem, da bo Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije potrdil tak predlog in Aleksandra Sekulića imenoval za selektorja še za naslednji dve leti. Sekuliću pa želim, da uspešno opravi zahtevno nalogo, ki mu jo bomo zaupali.”

Slovenska reprezentanca se bo predvidoma zbrala 7. junija, do odhoda v Litvo 25. junija pa naj bi opravil 16 dni priprav. Dokončen načrt priprav in razpored pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v prihodnjih dneh. Seznam vabljenih reprezentantov bo selektor razkril do konca meseca maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!