Šok za ZDA: priprave na OI odprli z redkim porazom

Košarka 11. Jul 20217:58 > 8:12
Nigerijci so presenetili Američane, foto: Guliverimage.

Ameriška košarkarska reprezentanca je na prvi pripravljalni tekmi pred olimpijskimi igrami utrpela poraz proti Nigeriji s 87:90. To je nekaj, kar se jim je zgodilo šele drugič v zadnjih 29 letih!

“Nihče od nas ne misli, da to pomeni konec sveta,” je po porazu proti Nigeriji, ki je daleč od slabe reprezentance, povedal Gregg Popovich, selektor ZDA. Američani pod njegovim vodstvom sicer trenirajo šele štiri dni.

Nigerijci so do zmage prišli po zaslugi izvrstnega meta z razdalje, zdeli so kar 20 trojk iz 42 metov. Šest jih je zadel Gabe Nnamdi, soigralec Gorana Dragića pri Miamiju.

Vrhunci tekme

Ameriški trener na klopi Nigerije Mike Brown ima na voljo sicer kar sedem košarkarjev iz lige NBA, zato afriškega moštva ne gre podcenjevati. Na olimpijske igre prihajajo z izjemno močno zasedbo.

Z izjemno blokado prvemu zvezdniku ZDA Kevinu Durantu je zablestel še en Dragićev soigralec, Precious Achiuwa.

“Končna razlika le treh točk ne skrije dejstva, da so bili bolj agresivni od nas, zadeli so tudi veliko trojk, pri sebi moramo pogledati, kaj lahko storimo, da to popravimo,” je nadaljeval Popovich in dodal: “Na nek način sem vesel, da se je to zgodilo, a to ne pomeni nič, če se iz tega nekaj ne naučimo.”

“Nihče od nas še nikdar ni igral skupaj, še vedno poskušamo najti kemijo. Na voljo nimamo treh ali štirih tednov, zato je to dobro za nas, od tega se bomo kaj naučili,” je trenerju prikimal Jayson Tatum, zvezdnik Bostona, ki je vpisal 15 točk.

Reprezentanca ZDA je od leta 1992, ko je začela nastopati s profesionalnimi košarkarji, na prijateljskih tekmah doživela šele drugi poraz! Hkrati je v tem obdobju nanizala 54 zmag.

Pred komaj devetimi leti so Američani Nigerijo na olimpijskih igrah v Londonu premagali za neverjetnih 83 točk. Pred petimi leti na pripravljalni tekmi za 43.

Komentari

Vaš komentar