Sprememba termina slovenskega boja za svetovno prvenstvo

Košarka 2. Okt 202220:41 1 komentar
slovenija poljska francija italija eurobasket košarka četrtfinale
Foto: FIBA

V prvi polovici novembra se nadaljujejo košarkarske kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2023. Pred evropskimi reprezentancami so tekme 3. in 4. kola drugega dela, ki so bile sprva predvidene za 10. in 13. novembra (skupini I in J) ter 11. in 14. novembra (skupini K in L). FIBA je konec tedna določila, da bo tekme v skupinah I in J zamaknila za en dan, tako da bodo vse tekme tega cikla na sporedu 11. in 14. novembra.

Slovenija se bo tako z Izraelom v gosteh pomeril v petek, 11. novembra, Nemčijo pa bo gostil v ponedeljek, 14. novembra. Tekma se bo v koprski Bonifiki, z neposrednim prenosom na Sportklubu, začela ob 18. uri.

Kvalifikacije za SP:

3. krog:
Petek, 11. november 2022
Izrael – Slovenija

4. krog:
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika
Slovenija – Nemčija

Na lestvici slovenske skupine J imata Nemčija in Finska (slednja si je kot prva in zaenkrat edina iz te skupine že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu) po sedem zmag in en poraz, Slovenija na tretjem mestu je zbrala pet zmag in tri poraze, Švedska in Izrael imata po tri zmage in pet porazov, Estonija pa je zabeležila dve zmagi in pet porazov. Na svetovno prvenstvo, ki ga bodo gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila), se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

FIBA se je za prestavitev datumov tekem v skupinah I in J odločila zaradi tega, da se bo manj kvalifikacijskih tekem prekrivalo s tekmami Evrolige, ki se prav tako igrajo ob četrtkih in petkih. Tako naj bi bilo evroligaškem igralcem s tekmami v četrtek vsaj v teoriji omogočeno, da se priključijo izbranim vrstam. Kaj bo zamik termina novembrskih tekem dejansko prinesel v praksi, bomo videli kmalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje