Vidmar je morda že odigral zadnjo tekmo za Slovenijo

Gašper Vidmar
Gašper Vidmar na sprejemu v predsedniški palači po evropskem naslovu.

Slovenija v kvalifikacijah za olimpijske igre žal ne bo mogla računati na priljubljenega Gašperja Vidmarja, dolgoletnega centra košarkarske reprezentance, ki je bil pred štirimi leti tudi njen pomemben član na poti do naslova evropskih prvakov. Morda je Gapi pred tremi leti že odigral zadnjo tekmo za slovensko izbrano vrsto.

Danes 33-letni Gašper Vidmar si je po pravkar končani sezoni v Benetkah zelo želel pridružiti slovenski košarkarski reprezentanci v boju za premierni nastop na olimpijskih igrah. Žal ga v izbrani vrsti ne bomo videli, je na četrtkovem zboru v Ljubljani razkril selektor Aleksander Sekulić.

Z njim sem sedel v ponedeljek, dal sem mu čas za razmislek. Ima veliko željo, da bi igral. Vendar glava želi, telo mu tega ne dovoljuje. Prišlo je do tega, da ga ne bo na pripravah in kvalifikacijah za OI,” je razočarano povedal Sekulić.

Gašper Vidmar
Gašper Vidmar je pogosto z zabijanji dvignil sovensko reprezentanco in navijače (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Nekdanjemu kapetanu Slovenije po koncu klubske sezone zdravstveno stanje namreč ne dopušča, da bi se s soigralci in tekmeci enakovredno kosal pod obročema.

Tako je po pogovorih s selektorjem ter zdravniško službo padla odločitev, da bo Gapi v prihodnjih dneh zgolj goreč navijač slovenske reprezentance, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Vidmar je za Slovenijo zbral 49 nastopov na uradnih tekmah. Bil je tudi član zlate reprezentance na EuroBasketu 2017, ko je v pravem trenutku igral v življenjski formi.

Gašper Vidmar, Edo Murić
Gašper Vidmar in Edo Murić.

Pogrešal ga bo tudi Edo Murić, zdajšnji kapetan reprezentance: “Vidmar je res človek in soigralec, ki ga je težko zamenjati. Reprezentanci je dal v karieri res veliko. Njegova pojava in nenazadnje tudi njegova igra, sploh če se spomnite evropskega prvenstva, ko je zgledal kot najboljši center na svetu, nihče ga ni premaknil. Našo raketo je tako zaščitil, da nam niso mogli dati koša iz nje. Takšnega igralca je težko zamenjati. Takšnega igralca ne bomo dobili.”

Morda je že odigral zadnjo tekmo

Zadnjo tekmo za slovensko izbrano vrsto je odigral 17. septembra 2018 proti Turčiji v Ljubljanskih Stožicah. Morda, je takrat nevede že odigral svojo zadnjo reprezentančno tekmo v karieri.

Gašper Vidmar
Gašper Vidmar

Ja, se bojim, da je. Pri njemu nikoli ni bilo vprašanje igranja za reprezentanco. Imela sva dolg pogovor, enostavno ne vidi, da je lahko koristen reprezentanci,” je še dodal Sekulić.

Njegove izkušnje, pozitivna energija in nenazadnje doprinos na parketu, bo slovenska reprezentanca močno pogrešala. Luknja je še večja ob trenutnih težavah na položaju centra, kjer je Slovenija najšibkejša.

Dragić, Vidmar
Goran Dragić in Gašper Vidmar po zmagi proti Srbiji v finalu evropskega prvenstva (Foto: (AP Guliverimage)