Zmagoslavna berlinska vrnitev svetovnega prvaka

Primož Kozmus znova v Berlinu. Foto: MaPa

Leta 2009 je v Berlinu postal svetovni prvak v metu kladiva. Trinajst let pozneje se je Primož Kozmus vrnil na "kraj zločina", tokrat v vlogi navijača slovenske košarkarske reprezentance. "Naj zmagajo tudi oni," se je pred Mercedes-Benz Areno nasmehnil brežiški olimpionik.

“Vrnil sem se z zmagoslavnimi občutki. Upam, da bo bodo tudi po tekmi zmagoslavni. Navijači bomo zanesljivo uživali. Seveda, upam, da ob zmagi naših košarkarjev,” nam je ob kratkem srečanju pred osrednjo berlinsko dvorano slabi dve uri pred četrtfinalno tekmo EuroBasketa med Slovenijo in Poljsko dejal Primož Kozmus.

“Imamo dobro reprezentanco in lepe možnosti za uspeh,” je prepričan legendarni atlet, ki sicer redko obiskuje športne prireditve. “Nisem rad v središču pozornosti. Če se v Sloveniji kje pojavim, me marsikdo ustavi. Tukaj je vendarle malce drugače,” nam je pojasnil.

Berlin ima v njegovem športnem spominu posebno mesto. Prav v nemški prestolnici je namreč leta 2009 postal svetovni prvak v metu kladiva, kar je ob zlati in srebrni olimpijski kolajni njegov največji uspeh. “Malo nostalgije bo prav gotovo,” ob družinskem obisku Berlina pripoveduje nekdanji atlet.

In ker kot aktivni športnik nikoli ni imel prav veliko časa za turistično raziskovanje mest, si bo tokrat z veseljem ogledal tudi številne znamenitosti nekoč z zidom razdeljenega mesta. “Kot atlet sem bil stalno na poti stadion-hotel. Sem pa o Berlinu veliko prebral. Zdaj si ga bom tudi ogledal,” pravi 42-letni Brežičan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!