Rusinje rešetale s trojkami, konec eurobasketa za ‘rakete’

Košarka 21. Jun 202122:29 > 23:56
Twitter

Slovenske košarkarice so žal zaključile z nastopi na EP v Franciji. Pot med najboljših 8 jim je preprečila favorizirana ekipa Rusije, ki je slavila s 93:75.

Trikratne evropske prvakinje so že v prvi četrtini nakazale, da presenečenja ne bodo dopustile, povedle so 28:13, do polčasa ustvarile že dvajset točk razlike.

Čeprav so varovanke Damirja Grgića po odmoru poskušale razliko zmanjšati s consko postavitvijo, je šlo danes favoritinjam preveč metov v koš. Rusinje so zadele kar 13 trojk in skok dobile s 40 proti 30.

Za reprezentanco, ki se je na evropski prestol povzpela v letih 2003, 2007 in 2011 sta največ točk dosegli Elizaveta Komarova z 20 in Raisa Musina z 19 točkami, pri “raketah” sta bili glavni protagonistki Shante Evans (21 točk) in Eva Lisec (19)

Rusinje se bodo v četrtfinalu pomerile z Belgijo. Preostali četrtfinalni pari so: Srbija – Španija, Belorusija – Švedska, Francija – BiH.

Slednje so se med najboljših osem reprezentanc stare celine prebile prvič!

IZJAVI:

Damir Grgić, selektor ženske članske reprezentance:
“Rad bi čestital mojim igralkam, da so se borile do konca, vendar smo bili danes enostavno preslabi za to Rusijo. Rusinje so bile veliko boljši nasprotnik, izkoristile so vse tisto, kar mi nimamo. Presekale so nas že v začetku tekme, ko so kot po tekočem traku dobivale skoke v napadu. Dva dni smo govorili o tem, kako igrajo in se pripravljali, vendar je individualna kvaliteta danes naredila svoje. Rusinje so imele tudi izjemen strelski dan, res pa je to, da smo jim mi to omogočili s slabo obrambo. Zdaj bo čas za analizo. Glave ne smemo dati dol, čez dve leti bo nova priložnost za to generacijo. To je še mlada reprezentanca, ki lahko odigra skupaj vsaj še en olimpijski cikel. Ponosen sem na njih in njihovo delo.”

Nika Barič, kapetanka ženske članske reprezentance:
“Rusinje so od prve minute narekovale ritem igre. Že večkrat sem povedala, da mi moramo igrati tako, da nasprotniku od začetka vsilimo naš način igre. Dovolile smo si preveč napak, sploh v obrambi, proti taki ekipi kot je Rusija pa se je po visokem zaostanku res težko vrniti v igri. Čestitam Rusiji za zmago, v zadnjih letih ne vem, kdaj so nazadnje odigrali tako dobro srečanje. Vsa čast pa tudi mojim soigralkam za borbo do zadnje sekunde.”