Prvi navijač v dvorani slavnih: na tekmi ni manjkal od 1995

Košarka 18. Maj 202114:15 > 14:19
Nav Bahtia
Nav Bahtia (Foto: Twitter Superfan Nav Bahtia)

Minuli konec tedna je v severnoameriški ligi NBA minil v znamenju konca rednega dela sezone, a morda še večje pozornosti je bila deležna naslednja generacija košarkarjev, ki je bila sprejeta v dvorano slavnih. Med njimi se je prvič v zgodovini znašel tudi navijač.

Naismithova košarkarska dvorana slavnih je med drugim sprejela Kobeja Bryanta, Tima Duncana in Kevina Garnetta. Predvsem Bryant je bil deležen velike pozornosti, v imenu pokojnega zvezdnika Los Angeles Lakers je spregovorila njegova žena Vanessa Bryant, ki ji je podporo dajal Michael Jordan.

Morda malce v senci Kobeja je bil sploh prvič v zgodovini v hišo slavnih sprejet tudi navijač. Ta čast je doletela strastnega navijača Toronto Raports Nava Bhatijo.

Počastili so ga ob slovesni otvoritvi galerije navijačev Jamesa Goldsteina v Springfieldu, kjer so razstavljeni tudi predmeti, ki simbolizirajo Bhatijo. Tako med drugim v vitrini najdemo stolček iz dvorane Scotiabank, na kakršnem sedi na domačih tekmah Toronta, njegov znameniti turban, dres, obutev in kapo.

Današnji dan je kot iz sanj. V največji košarkarski hiši je ovekovečeno ime Nav Bahtia. V dvorani slavnih je turban in prvi navijač, ki ga je doletela ta čast. Prevzela so me čustva,” je ob sprejemu na Twitterju zapisal Nav.

Bhatia se je udeležil vseh domačih tekem Toronto Raptors od ustanovitve ekipe leta 1995! Leta 2019 mu je klub ob osvojitvi prvega naslova podaril tudi šampionski prstan. Postal je ikona kluba.

Ne le, da ni izpustil niti ene tekme, vsako leto tudi Torontu pomaga polniti dvorano. Zadnjih 20 let je vsako sezono kupil približno 3000 vstopnic in jih razdelil med sikhe, večinoma otroke.

Komentari

Vaš komentar