Selektor Grgić razkril širši seznam za priprave na EP

Košarka 23. Apr 202115:17 > 15:18
Foto: KZS

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je sporočila, da bo ženska reprezentanca priprave na evropsko prvenstvo začela 12. maja. Na širšem spisku selektorja Damirja Grgića je 23 kandidatk, a seznam bo 3. maja skrčen.

Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu od 17. do 27. junija, ki ga bosta gostili Francija in Španija, nastopala v skupini C skupaj z Bosno in Hercegovino, Belgijo in Turčijo. Priprave bodo, kot so danes sporočili s KZS-ja, izbranke selektorja Damirja Grgića začele 12. maja na Rogli, načrtovanih pa je 28 dni treningov pred odhodom v Strasbourg.

Na prvotni seznam je selektor uvrstil 23 košarkaric, a bo dejanski spisek povabljenih na Roglo skrajšan, Grgić pa ga bo predstavil v začetku maja na novinarski konferenci, ko razkril tudi spored pripravljalnih tekem. Na današnjem spisku je sicer mešanica izkušenih reprezentantk in mladih igralk, ki vse bolj trkajo na vrata izbrane vrste.

“V zadnjih reprezentančnih akcijah in na splošno v letošnji klubski sezoni smo dobili potrditev, da je krog kandidatk za članski reprezentančni dres vse širši. Veseli me, da na vrata trka veliko nadarjenih mladih košarkaric.  Imamo eno najmlajših reprezentanc in lepo situacijo za izzive, ki so pred nami. Za dekleti je dobra sezona, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega seznama vabljenih igralk na priprave čaka kar težka naloga. Predvsem si pa želim, da vsi ostanemo zdravi in že komaj čakam, da začnemo s pripravami,” je ob tem povedal 41-letni Trbovljčan.

Seznam reprezentantk:

Nika Barič (Birevim Elezig), Tina Cvijanovič (Delser LSB Videm), Blaža Čeh (Cinkarna Celje), Elma Dautović (Joventut Badalona), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Artego Bydgoszcz), Zala Friškovec (KSC Szekszard), Sara Garič (Cinkarna Celje), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), Gala Kramžar (Triglav), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Dinamo Kursk), Sara Meden (Ježica) Teja Oblak (USK Praga), Annamaria Prezelj (Quesos El Pastor), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln), Maruša Seničar (Cinkarna Celje), Tina Trebec (Montbrison), Sara Vujačić (Advisoria Marasme), Urša Žibert (Tosama Ledita)

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje