Pred vrati Bayerna zveneča NBA okrepitev

Evroliga 14. Sep 202310:33 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Pred vrati košarkarskega dela slovitega Bayerna iz Münchna je zveneča okrepitev. Po poročanju španskega novinarja Marca Mundeta naj bi se Nemcem pridružil Serge Ibaka.

Prvak lige NBA iz sezone 2018/19, ko je šampionski prstan osvojil s Toronto Raptors, je trenutno še prost košarkar. Minulo leto je igral za Milwaukee Bucks, kar je bila že njegova 14. sezona v najmočnejši ligi na svetu.

Bayern, ki je to poletje na klop pripeljal veliko trenersko ime – Pabla Lasa – v novi sezoni evrolige misli resno. Obrambo želi okrepiti s 33-letnim veteranom iz Konga, ki je bil kar trikrat izbran v najboljšo obrambno peterko lige NBA, dvakrat je bil tudi vodilni igralec po številu blokad.

Serge Ibaka naj bi z Bayernom podpisal enoletno pogodbo. Klub sicer uradno novice še ni potrdil.

To poletje so Bavarci v kader že dodali Leandra Bolmara, Carsena Edwardsa, Sylvaina Francisca in Devina Bookerja.

Na vrhuncu kariere je na tekmo v povprečju vpisal 15,1 točke, 8,8 skoka in 2,7 blokade, a ta sezona ima že dolgo brado in je prišla pred kar desetimi leti. Zadnje obdobje je imel Serge precej težav s poškodbami, za Milwaukee pa je lani odigral le 16 tekem. Pri 33 letih še ni rekel zadnje, njegov doprinos za Münchenčane pa bo najverjetneje odvisen predvsem od zdravja.

V karieri je sicer kar sedem let preživel v Oklahomi, ki ga je leta 2009 na naboru izbrala s 24. izborom. Nato je zaigral še za Orlando, Toronto, LA Clippers in nazadnje Milwaukee. Njegovo karierno povprečje v ligi NBA je 12 točk, 7,1 skoka in 1,9 blokade na tekmo. Odigral je kar 919 partij v rednem delu in 152 v končnici.