Kdaj in proti komu naslednjič igra slovenska reprezentanca?

Košarka 30. Avg 202315:35 0 komentarjev
SLovenija avstralija luka dončić
Foto: fiba.basketball

Slovenska košarkarska reprezentanca se je s stoodstotnim izkupičkom prebila iz predtekmovalne skupine F svetovnega prvenstva 2023. Drugi del tekmovanja, kjer se združujeta obe okinavski skupini, bo začela v petek, ob 14.10, ko ji bo nasproti stala Avstralija.

Slovenija je v prvem delu mundiala premagala Venezuelo, Gruzijo in Zelenortske otoke ter tako v nadaljevanje odnesla maksimalno število točk (6). Z njo je iz skupine napredovala še Gruzija (4), medtem ko se iz skupine E k novonastali skupini K priključujeta še Nemčija (6) in Avstralija (4).

Slovenci se bodo najprej pomerili z Avstralci. Ponovitev tekme za bron z olimpijskih iger 2021 v Tokiu je na sporedu v petek ob 14.10. V nedeljo ob 13.10 sledi še obračun z Nemčijo. Vse tekme bodo v Okinava Areni.

Od štirih reprezentanc se v četrtfinale uvrstita najboljši dve. Slovenija bi si z zmago proti Avstraliji že zagotovila uvrstitev v izločilne boje, ki jih gosti Manila. V primeru poraza pa bi morali Slovenci v nedeljo ugnati Nemce. Nato se zadeve še dodatno zapletejo, saj bi v primeru zmage Avstralije proti Gruziji prišlo do trokroga. V tem primeru bi odločala razlika v koših z medsebojnih tekem vseh treh držav.

Slovenska skupina K se sicer v četrtfinalu križa s skupino L, v kateri so Španija, Kanada, Brazilija in Latvija.

Preberite tudi: Spored in rezultati svetovnega prvenstva v košarki 2023

Vse o košarkarskem svetovnem prvenstvu na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, ki ga na naši spletni strani podrobno spremljamo, si lahko preberete na Sportklubovi podstrani SP 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!