Slovenija bo gostila EuroBasket 2023

Košarka 11. Jun 202112:17
Lovorika za evropski naslov (Foto: KZS)

Člani Izvršnega odbora mednarodne košarkarske zveze FIBA Europe so Sloveniji in Izraelu podelili organizacijo ženskega evropskega prvenstva leta 2023. Slovenija bo gostila skupinski del in izločilne boje za medalje.

Natanko deset let po domačem moškem EuroBasketu, bodo košarkarski navdušenci torej na delu lahko spremljali še dekleta. Slovenija bo skupaj z Izraelom gostila 39. evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske.

Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Tekme v Celju, Kopru in Ljubljani

Slovenski skupinski del bo na sporedu v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani. Šestnajst reprezentanc bo pod koši moči merilo v drugi polovici junija 2023.

Izjemno ponosni in veseli smo, da bomo leta 2023 gostili skupinski in sklepni del ženskega evropskega prvenstva v košarki. Verjamem, da bo natanko deset let po domačem moškem EuroBasketu ter kasneje po osvojenem zgodovinskem naslovu evropskih prvakov Slovenija znova košarkarsko obarvana in bo dihala z našo reprezentanco,” je povedal Matej Erjavec, predsednik KZS.

Teja Oblak (Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/ Guliver Images)

Hkrati je to lepo priznanje in nagrada za odlične igre deklet v zadnjih letih. Slovenija postaja vse bolj pomemben igralec na ženskem evropskem košarkarskem zemljevidu in prepričan sem, da si vsi skupaj ta dogodek zaslužimo,” je dodal Erjavec.

Svoje je dodal tudi Damir Grgić, selektor ženske reprezentance: “To je res veliko priznanje za slovensko žensko košarko. Tisti, ki smo vsa ta leta delali in sanjali, da bi se lahko nek tak trenutek zgodil tudi v Sloveniji, smo to dočakali. Zahvaljujem se Košarkarski zvezi Slovenije in vsem akterjem in delavcem v ženski košarki. To je najlepši trenutek v zgodovini slovenske košarke in verjamem, da bomo znali ceniti ta trenutek in potem čez dve leti pokazati, da je slovenska ženska košarka v zadnjih letih naredila velik premik proti svetovnemu vrhu.”

Komentari

Vaš komentar