Zmagi Krke in Kopra Primorske za začetek 6. kroga

KK Krka/Facebook

V sredo zvečer se je z dvema odigranima tekmama začel 6. krog 1.SKL. Zmagi sta v obeh tekmah ostali doma, veselili so se igralci Krke in Kopra Primorske. Preostala srečanja 6. kroga bodo odigrana v soboto, ko si ob 18:00 v živo na SK 3 oglejte obračun med Triglavom in Šenčurjem.

Krka je odigrala svojo tretjo tekmo v domačem prvenstvu in ostaja edina neporažena ekipa v 1. SKL. V domači dvorani je premagala Rogaško s 94:71. Slatinčani so izgubili drugič zapored in so pri izkupičku 3-2. Glede na uvodnih petnajst minut dvoboja, ko sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, ni bilo pričakovati tako gladke zmage Novomeščanov. A ti so prvi del končali z delnim izidom 18:5, v prvih štirih minutah nadaljevanja pa so prednost povišali na 57:37. Domači strateg Vladimir Anzulović je ob napornem ritmu tekem – Krka bo v dvanajstih dneh odigrala šest tekem – priložnost ponudil vsem igralcem, najbolje pa sta jo izkoristila Adin Vrabac, ki je bil z 20 točkami prvi strelec tekme, in Miha Škedelj, ki je zbral 17 točk (met iz igre 7:12, trojke 3:3) in osem skokov.

Krka je imela odličen izkupiček meta za tri točke, saj je iz 23 poskusov zadela 14-krat. Med strelce trojk se je vpisalo sedem igralcev. Zbrala je tudi 28 podaj. Na drugi strani je Rogaška zadela le tri trojke in imela devet podaj. Krka bo naslednjo tekmo igrala 31. oktobra na Polzeli, Rogaško pa 4. novembra doma čaka Koper Primorska.

Košarkarji Kopra Primorske so zabeležili tretjo zaporedno zmago v 1. SKL. V Bonifiki so po podaljšku premagali Hopse, ki so tako doživeli tretji poraz v štirih nastopih. Koprčani so zmagali zasluženo, saj so bili v zadnji četrtini in podaljšku precej bolj borbeni in natančni. Z delnim izidom 18:3 so obrnili zaostanek po treh četrtinah v vodstvo z 61:57, ob malo bolj premišljeni igri v končnici pa bi se lahko izognili tudi podaljšku. Tega je Hopsom zagotovil Žan Kosič s trojko z devetih metrov osem sekund pred koncem. Zadnji napad so domači naivno zapravili, so pa bili zato bolj zbrani v podaljšku; v treh minutah so prišli do prednosti 80:71, ki so jo brez težav zadržali do konca. Jurij Macura, ki je bil z 28 točkami prvi strelec tekme (11 skokov), je v podaljšku dosegel osem točk. Matej Rojc jih je prispeval 18 (9 podaj), Erjon Kastrati pa 16. Za Hopse je Kosič zbral 18 točk, Aaron Wesley Carver pa 12 točk in 19 skokov.

Hopsi Polzela bodo na parket znova stopili v soboto, 31. oktobra, doma proti Krki, Koper Primorska pa bo naslednjo tekmo državnega prvenstva igrala 4. novembra v Rogaški Slatini. (vir: kzs.si)