Petrol Olimpija in Krka v četrtek za prvo lovoriko

Slovenija DP 27. Sep 201710:08 > 10:15
KZS

Veselje po osvojeni zlati medalji slovenske reprezentance na EP se še ni poleglo, na vrsto pa že prihajajo klubska tekmovanja. V ljubljanski Hali Tivoli bo v četrtek, 28. septembra, potekala tekma med aktualnim državnim in pokalnim prvakom Petrolom Olimpijo in finalistom pokala Spar 2016/17 Krko.

Union Olimpija

Nova klubska košarkarska sezona se začenja s tradicionalnim superpokalom. Štirinajsto superpokalno tekmovanje bo v organizaciji KD Ilirija in Košarkarske zveze Slovenije potekalo v Hali Tivoli, domači dvorani Ilirije, ki si je z naslovom prvaka 2. SKL v sezoni 2016/2017 priborila mesto v ligi Nova KBM.

V četrtek, 28. septembra, se bodo tako ob 19. uri srečali aktualni državni in pokalni prvaki Slovenije košarkarji Petrol Olimpije ter finalisti pokala Spar člani novomeška Krke.

V obeh taborih je pred začetkom nove sezone prišlo do številnih sprememb. Ljubljančani, ki bodo poleg tekmovanja v ligi Nova KBM sodelovali tudi v FIBA ligi prvakov, so spremenili ime kluba, dobili novega predsednika, moštvo pa so okrepili Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Jan Špan, Roko Badžim, Jordan Morgan in Taylor Battle.

Novomeščani so v pretekli sezoni osvojili svoj peti superpokalni naslov in se po številu lovorik približali Ljubljančanom, ki imajo sedem naslovov. Edini preostali naslov superpokalnega prvaka je pred začetkom sezone 2015/2016 osvojil Tajfun.

Tudi Krka je poleti dodobra prevetrila svojo zasedbo. V dolenjsko prestolnico so se vrnili Domen Bratož, Maj Kovačević, Dalibor Đapa, Žiga Fifolt in Tim Osolnik. Poleg Jakova Stipaničeva in Martina Jančarja Jarca, ki sta se moštvu priključila iz mlajših kategorij, sta se v Novo mesto preselila še Marko Jošilo in Đorđe Lelić.

Četrtek, 28. septembra, ob 19.00, Ljubljana (Hala Tivoli):

PETROL OLIMPIJA : KRKA