Mirza Begić tik pred podpisom za Olimpijo

Slovenija DP 11. Jan 201816:30 > 16:34
Getty Images

Direktor Petrol Olimpije Roman Lisac je zatrdil, da so pogovori s centrom Mirzo Begićem v zaključni fazi.

Že v naslednjem tednu bo član Olimpije postal izkušeni center Mirza Begić, ki je pred kratkim zapustil Iran. Obe strani si želita skleniti sodelovanje, za zdaj se le še dogovarjata o dolžini pogodbe, hkrati pa čakajo še papirje iz Irana.

32-letni in 216 centimetrov visoki nekdanji reprezentant bo velika okrepitev pod obročem, ki bo pripomogel k boljši obrambi in skoku Olimpije. “Predvsem nam bo v veliko pomoč v Ligi ABA, kjer so ekipe z ekstremno visokimi igralci, česar pa v bistvu mi nimamo. V vsakem primeru je to dobrodošla okrepitev,” je Begićev prihod komentiral novi trener zmajev Zoran Martić.

Slednji je bil danes prestavljen na novinarski konferenci. “Malce je specifična situacija zame in za ekipo. Spoznavam šele napadalne sheme, principe in filozofijo, ki jo je imel strokovni štab do zdaj. Preprosto ni časa, da bi veliko menjavali, saj je urnik natrpan. Veliko ne moremo spreminjati in bi bilo tudi nesmiselno. Kar pa je bilo mogoče, pa smo že na teh treningih, ki smo jih imeli, in na tekmi. Igralcem sem na začetku povedal, kaj od njih pričakujem. Dokler bom jaz trener, pričakujem maksimalno profesionalnost, večjo disciplino v igri in bolj odgovorno igro. Kar se igre tiče, sem v začetni fazi dal poudarke na boljšo obrambo in bolj učinkovit skok, saj se mi zdita to dve rak rani ekipe v letošnji sezoni,” je dejal 52-letni strokovnjak.