Lovorika prinaša tudi ime novega trenerja Olimpije

Košarka 28. Maj 202411:24 1 komentar
Tretje dejanje finala DP: v sredo v Domžalah. Foto: Aleš Fevžer

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je še vsaj ena tekma sezone, klubsko vodstvo pa se je medtem že preusmerilo v novo sezono, v kateri bo imel tekmovalne vajeti v rokah tandem Chechu Mulero-Zvezdan Mitrović.

Pogajanja z Zvezdanom Mitrovićem so po naših informacijah zaključena. Črnogorski trener je pristal na zadnje pogoje vodstva Cedevite Olimpije in bo novi glavni trener moštva, ki bo znova zaigralo v ligi ABA in EuroCupu. S 54-letnim avtoritativnim trenerjem se Ljubljančani znova oklepajo koncepta šefa stroke iz regije, a vseeno z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Med drugim jih je kopičil v Monacu, s katerim je osvojil evropski pokal, nadalje v Asvelu, Azovmašu, Himkiju … Nazadnje je deloval v Galatasarayu, pečat pa je pustil tudi v domači Črni gori, kjer je vodil Budućnost in reprezentanco.

V novem trenerskem poglavju bo imel nekdanji francoski in ukrajinski prvak dokaj proste roke pri sestavi igralskega kadra, saj bo veliki večini košarkarjev potekla veljavna pogodba. Izjeme so Gregor Glas, Rok Radović, Aleksander Šaškov in kapetan Jaka Blažič. Klubsko vodstvo mu je sicer že prišepnilo, da si želi ekipo graditi okrog Klemna Prepeliča, a je veliko vprašanje, ali bo ljubljanska ponudba za slovenskega reprezentanta finančno dovolj mamljiva.

Zvezdan Mitrović. Foto: Profimedia

Pri kadrovanju naj bi imel besedo tudi novi športni direktor Chechu Mulero, medtem ko pa v košarkarskih krogih močno odmevajo besede njegovega predhodnika Vlada Ilievskega, ki je v intervjuju za SK potožil, da je imel zvezane roke, obenem pa klubu očital pomanjkanje tekmovalne ambicioznosti.

Imena novega trenerja sicer v klubu uradno še niso razkrili, saj čakajo, da bo padel zastor tekmovalne sezone 2023/24. To bi se lahko zgodilo že v sredo, ko bo Cedevita Olimpija na gostovanju pri domžalskem Heliosu lovila še tretjo finalno zmago (20.00, prenos na SK1). ”Ne želimo se vračati v Tivoli. Sezono bi radi končali že v Domžalah,” poudarja Zoran Martić, ki se sicer že lep čas zaveda skorajšnjega slovesa.

Tudi v igralskem kadru je čutiti, da je prav hiter konec sezone velik motiv pred sredinim tretjim dejanjem finalne serije. ”Resda nisem bil vseskozi del ekipe, a kemija že od začetka ni prava. Zdaj se bliža konec, tudi noge so že težke. Vsi bi radi zaključili delo. Ne bo pa lahko. Helios se bori. Kakovost je na naši strani, a jo moramo izkoristiti,” pravi Zoran Dragić.

Z njim se strinja tudi Jaka Blažič, a opozarja, da je fizična pripravljenost vidno načeta, ljubljansko ranljivost pa so začutili tudi v taboru Heliosa. Na obeh finalnih tekmah so z meti z razdalje ter taktiko igre z nižjo peterko, ki zapira poti v raketo, vse do zadnje minute ogrožali favorizirane branilce naslova. ”Naša slika je znana. Napake se ponavljajo iz tekme v tekmo. Prav zato upam, da bomo v sredo končali sezono,” pravi kapetan Cedevite Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje