Začenja se končnica državnega prvenstva v košarki!

Slovenija DP 8. Maj 201822:08 > 22:11
Petrol Olimpija

V sredo se začenja polfinale državnega prvenstva v košarki. Petrol Olimpija bo v Stožicah gostila Rogaško, Sixt Primorska pa v Bonifiki Krko.

“Smo v formi, dobro se pripravljamo na prihajajoče tekme, kako se bo izteklo na parketu, pa bomo videli v nekaj dneh. Pričakujem zanimive tekme in upam na čim bolj polne dvorane,” je na novinarski konferenci dejal trener zmajev Zoran Martić, ki ima največ skrbi s poškodbo prsta svojega prvega organizatorja igre Mitchella McCarrona.

Rogaška je v zadnjih sezonah stalna članica zaključnih bojev. V zadnjih treh sezonah je bila dvakrat v finalu, a vsakič ostala praznih rok. Z Ljubljančani ima letos ugodno razmerje 2-2; dobila je oba dvoboja v prvem delu ter tesno izgubila obe tekmi v ligi za prvaka.

Nismo v ugodnem položaju; Holcomb se je poškodoval na zadnji tekmi, prav tako pa je zunaj pogona Djuranović. Petrol Olimpija je brez dvoma favorit. Ima prednost pod košema, ima širši nabor igralcev, a mi se ne bomo predali vnaprej. Priložnost vidimo predvsem na prvi tekmi v Stožicah,” je na novinarski konferenci povedal Damjan Novaković.

Sixt Primorska in Krka sta se letos srečali že sedemkrat, a čeprav imajo Koprčani zmago več, so Novomeščani pobrali smetano iz medsebojnih dvobojev. Dobili so finale druge lige Aba in si tako zagotovili udeležbo v elitni diviziji Aba v naslednji sezoni.