Šiško in Vončina prestopila v Sixt Primorsko

Slovenija DP 28. Maj 201817:04 > 17:09
KZS

Košarkarski klub Sixt Primorska je začel sestavljati igralski kader za sezono 2018/19. Vrste slovenskih pokalnih prvakov sta okrepila slovenska reprezentanta Luka Vončina in Žan Mark Šiško, ki sta s Koprčani podpisala dvoletno oz. triletno pogodbo.

Po podaljšanju sodelovanja z glavnim trenerjem Jurico Golemcem, je Sixt Primorska v svoje vrste pripeljala prvi igralski okrepitvi pred začetkom priprav na sezono 2018/19.

Dres koprske ekipe bosta vsaj dve oziroma tri sezone nosila 26-letni, 191 centimetrov visoki Luka Vončina, ter 20-letni, 190 centimetrov visoki Žan Mark Šiško.

Na Obalo se bosta oba košarkarja preselila iz ljubljanske Ilirije. Vončina se je ljubljanskemu moštvu, ki se je v tej sezoni prebilo med najboljših osem ekip v državnem prvenstvu, pridružil pred začetkom sezone 2017/18, Šiško pa sredi sezone 2016/17, ko je Ilirija še nastopala v 2. SKL.

Tako Vončina, kot Šiško sta v sezoni 2017/18 postala stalna člana slovenske članske reprezentance. Selektor izbrane vrste Rado Trifunović je oba v reprezentanco vpoklical že za februarski kvalifikacijski tekmi za preboj na svetovno prvenstvo, a priložnosti za igro proti Črni gori in Belorusiji nista dobila. Oba sta na širšem seznamu za obračuna s Španijo in Črno goro tudi tokrat, omenjena dvoboja pa bosta na sporedu v četrtek, 28. junija, in v nedeljo, 1. julija.

Košarkarja sta bila v minuli sezoni gonilni sili Ilirije, ki je v državnem prvenstvu zabeležila 13 zmag in 19 porazov, drugi del pa sklenila na sedmem mestu s štirimi zmagami in desetimi porazi.