Boban Tomić okrepil Petrol Olimpijo

Petrol Olimpija

V Zmajevo gnezdo se je vrnil otrok Olimpije Boban Tomić, ki bo ekipi na položaju organizatorja igre pomagal do konca sezone 2018/19.

Petrol Olimpija

Boban Tomić je že igral za Olimpijo v sezoni 2005/06, a takrat za drugo člansko ekipo Union Olimpija mladi. 30-letni Ljubljančan bo do konca sezone 2018/19 igral na položaju organizatorja igre.

V slovensko državno prvenstvo se je vrnil iz slovaških Levic, za katere je zaigral v prvem delu letošnje sezone. V slovaškem prvenstvu je povprečno dosegel 10,6 točk, 5,4 asistence in 2,3 skoka na tekmo, zaigral pa je tudi v mednarodnem pokalu Alpe Adria.

Svojo kariero je sicer začel v Sloveniji, nosil je dres Postojne, Hrastnika, LTH Castingsa, Rogaške in novomeške Krke, večkrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca kola. Med leti 2016 in 2018 je igral na Slovaške, pred Levicami še za Rieker iz Kormana.

Tomić je v preteklosti nosil tudi dres slovenske moške članske A in B reprezentance.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
V Petrol Olimpijo se vrača še en otrok ljubljanskega kluba! Boban Tomić je svojo kvaliteto že dokazal tako na slovenskih, kot tudi na tujih košarkarskih parketih, nenazadnje pa je bil tudi del obeh slovenskih reprezentanc v članski konkurenci. Na položaju organizatorja igre bo Boban priskočil na pomoč v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, s svojimi izkušnjami pa bo prav zagotovo eden izmed ključnih posameznikov našega moštva. Ekipi se je pridružil, da ji pomaga doseči zastavljene cilje.”

Boban Tomić, igralec Petrol Olimpije:
Zelo vesel sem, da sem se pridružil Petrol Olimpiji. Ljubljana je moje mesto, tu je moj dom in vem, kaj pomeni igrati za največji slovenski košarkarski kolektiv. Ekipa je zelo nadarjena, sam bom napravil vse, kar je v moji moči, da v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju dosežemo vse zastavljene cilje.”