Podeljene licence za novo sezono, znane ekipe 2019/2020

Slovenija DP 9. Jul 201911:34 > 11:37
Twitter

Komisija za licenciranje KZS je na svojih sejah obravnavala prejeto dokumentacijo klubov v postopku pridobivanja tekmovalnih licenc za sezono 2019/2020. Licenčni postopek so uspešni opravili vsi klubi, ki so tako pridobili ustrezne tekmovalne licence.

Po prejetem poročilu Komisije za licenciranje, posredovanih prijavah klubov ter izpolnitvi pogojev tekmovalnega pravilnika in določil tekmovalnih propozicij pa je Tekmovalna komisija KZS objavila tudi pregled prijavljenih ekip za sodelovanje v članskih tekmovanjih v prihajajoči tekmovalni sezoni.

1. SKL (10 ekip)

Sixt Primorska, Petrol Olimpija, Hopsi Polzela, Krka, Rogaška, Helios Suns, Šenčur Gorenjska gradbena družba, Zlatorog Laško, Šentjur, Terme Olimia Podčetrtek.

Tekmovanje poteka po dvokrožnem ligaškem sistemu (18 kol) in razporedu, ki je določen na podlagi Bergerjeve tabele in izžrebanih številk v skladu s koledarjem tekmovanja.

V drugem delu v tekmovanju za državnega prvaka tekmovanja sodeluje 6 ekip. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po dvokrožnem ligaškem sistemu 10 kol. Rezultati prvega dela se prenašajo. V primeru, da katera ekipa zaradi sodelovanja v dveh mednarodnih tekmovanjih ne sodeluje v prvem delu tekmovanja, se izidi ne prenašajo.

V drugem delu v tekmovanju za obstanek/uvrstitev v 1. SKL sodelujejo 4 ekipe. V tem delu tekmovanja ekipe odigrajo po trikrožnem ligaškem sistemu devet kol, sedmo in osmo uvrščena ekipa odigrata tekmo več kot domačin. Medsebojni rezultati sodelujočih ekip iz prvega dela se prenašajo. Prvo, drugo in tretje uvrščena ekipa tega dela tekmovanja v prihodnji sezoni sodelujejo v tekmovanju 1. SKL.

Šest ekip tekmovanja za prvaka in prvi dve ekipi tekmovanja za obstanek se uvrstijo v končnico za naslov državnega prvaka. V prvem krogu končnice (četrtfinale) ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi, v drugem krogu končnice (polfinale) ekipe prav tako igrajo na dve dobljeni tekmi, v tretjem krogu končnice (finale) pa ekipi igrata na tri dobljene tekme.