Igro Olimpije bo vodil Miller-McIntyre

Getty Images

Moštvo Cedevite Olimpije je na položaju organizatorja igre močnejše za Codija Millerja-McIntyreja, ki je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo.

Članska ekipa Cedevite Olimpije počasi dobiva končno podobo za tekmovalno sezono 2019/20. Najnovejša okrepitev v četi Zmajev je Codi Miller-McIntyre, ki je s klubom iz Stožic podpisal enoletno pogodbo, ameriški košarkar pa bo na položaju organizatorja igre eden izmed kreatorjev igre moštva glavnega trenerja Slavena Rimca.

Po tem, ko je Miller-McIntyre štiri leta preživel na elitni severnoameriški Univerzi Wake Forest, in v tem času skupno dosegel 1329 točk in podelil 441 asistenc, Miller-McIntyre leta 2016 ni bil izbran na naboru Lige NBA, istega leta pa je svoje prve profesionalne korake napravil v dresu belgijske ekipe Lueven Bears. Tekmovalno sezono 2016/17 je sklenil kot vodilni strelec in asistent belgijskega državnega prvenstva.

Pred začetkom sezone 2017/18 se je preselil k Parmi, sezono 2018/19 pa sprva začel kot član moštva Lige NBA Dallas Mavericks, a v najmočnejši ligi na svetu ni zaigral. Telički iz Teksasa so ga poslali v Razvojno Ligo NBA k ekipi Texas Legends, za katero je odigral osem tekem in v svojo statistiko dodal 10,6 točke, 6,5 podaje, 5,8 skokov in 1,9 pridobljene žoge na obračun.

Novembra istega leta se je preselil v ruski Zenit, za katerega je nastopil na osmih tekmah 7Days EuroCupa in v povprečju dosegal 5,8 točke, 5,6 podaje in 1,9 skoka v 22,0 minutah igre, v Ligi VTB pa je na parket stopil na 26 tekmah in v 23,8 minutah igre beležil 9,3 točke, 5,4 podaje in 3,2 skoke na tekmo.

Letos poleti smo imeli 25-letnega Američana priložnost spremljati na tekmah Poletne Lige NBA, nosil pa je dres Los Angeles Lakers. Zaigral je na štirih tekmah, v povprečju pa na parketu preživel 24,5 minute in dosegal 9,8 točke, temu pa je dodal še 6,3 skoke in 6,0 podaj na obračun. Bil je najboljši podajalec Jezernikov, drugi skakalec in četrti najboljši strelec.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
“Lahko smo srečni, da nam je uspelo v Cedevito Olimpijo pripeljati Codija Millerja-McIntyerja, saj se je zanj zanimalo veliko evropskih klubov. Miller-McIntyre je košarkar, ki je na Univerzi Wake Forest preživel vsa štiri leta, na ta način pridobil izkušnje, nato pa odšel v Evropo, in okusil tudi evropski način košarke. Minulo sezono je pri Zenitu kazal dobre predstave, verjamem pa, da se bo odlično vklopil v naš način igre, sprejel našo košarkarsko filozofijo, in bil podaljšana roka glavnega trenerja Slavena Rimca na parketu.”

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
“Codi Miller-McIntyre je igralec, za katerega verjamemo, da se odlično vklaplja z vsem, kar imamo trenutno v kadru in z igro, kakršno želimo gojiti. Je organizator igre, ki ima višino in moč ter lahko igra na več igralnih položajih. Minula sezona v St. Peterburgu je bila zanj malo bolj skromna, a drugi del sezone, pod novim trenerjem, je igral tako, kot je potrebno, čvrsto, z dobro organizacijo igre, kar pričakujemo od njega tudi pri nas. Moštvo zdaj dobiva končno podobo in kot glavni trener sem zadovoljen z igralci, ki smo jih pripeljali do zdaj.”

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
“Želim se zahvaliti Cedeviti Olimpiji. Veselim se skorajšnjega začetka sezone. Menim, da prihajajoča sezona lahko postane posebna, a pred nami je veliko dela. Nič ne bo enostavno. Naši cilji bodo najvišji v vseh tekmovanjih, v katerih bomo zaigrali. Da pa bi vse to lahko dosegli, bo potrebnega veliko dela in treningov. Zelo se veselim začetka sezone, in da končno spoznam vse soigralce.” (vir: cedevita.olimpija.com)