Olimpija močnejša tudi za nadarjenega Duščaka

Slovenija DP 3. Jul 202011:08 > 11:11
KK Cedevita Olimpija

V Košarkarski klub Cedevita Olimpija se iz španske prestolnice seli mladi nadarjeni slovenski košarkar Dan Duščak, ki bo v Ljubljani ostal prihodnje štiri sezone.

Dan Duščak, mladi in nadarjeni slovenski košarkar, ki je 2. julija dopolnil 18 let, se iz kraljevskega Real Madrida seli v Cedevito Olimpijo. Sin nekdanjega Zmaja Slavka Duščaka, je z ljubljanskim moštvom podpisal štiriletno pogodbo.

Duščak, ki velja za enega izmed najbolj nadarjenih košarkarjev svoje generacije v Evropi, se je leta 2017 v Madrid preselil iz domačega KK Grosuplje in prestal košarkarsko šolo madridskega kluba. Leta 2019 se je mladi Duščak pridružil pripravam članskega moštva Real Madrida in med drugim na pripravljalnih tekmah v sklopu priprav na sezono 2019/20, tudi debitiral v dresu kraljevega kluba.

V svoji mladi karieri se je Duščak dvakrat že predstavil na Adidasovem turnirju prihodnje generacije, ki ga organizira Evroliga. V sezoni 2018/19 je zaigral na osmih tekmah in skupno dosegel 16 točk, sezono kasneje pa je na štirih tekmah v povprečju beležil 6,8 točke.

Leta 2017 je Duščak zaigral na evropskem prvenstvu divizije A za fante do 16. leta, in na sedmih tekmah v malo več kot devetih minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegal 2,9 točke, 1,7 skoke in 0,6 asistence.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
Dan Duščak je igralec, ki smo si ga izredno močno želeli videti v dresu Cedevite Olimpije, saj gre za zelo nadarjenega mladega igralca, ki je svoje košarkarsko znanje pilil in izpopolnil v košarkarski šoli madridskega Reala. Tudi iz tega razloga smo še posebej veseli, da se nam je Dan pridružil. Duščak je zagotovo igralec, ki bo dolgoročni projekt našega kluba, in okoli katerega bomo v prihodnje gradili ekipo. Prepričani smo, da ima Dan vse možnosti za to, da bo nekega dne prvi organizator igre našega članskega moštva.”

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
Dan Duščak je slovenski košarkar, domači fant iz izredno športne družine. Zelo ponosni smo na dejstvo, da se je vrnil v domovino. V ekipah mlajših starostnih kategorij Reala Madrida je igral zelo pomembno vlogo, v minuli sezoni pa je na nekaterih turnirjih zaigral tudi v dresu članskega moštva. Takoj, ko smo ga videli, smo ga želeli pripeljati v Cedevito Olimpijo. Prihodnost je torej tu in prepričani smo, da smo v moštvo dobili fanta, ki bo pustil velik vtis in pečat v našem klubu.”

Dan Duščak, igralec KK Cedevita Olimpija:
Občutki so odlični. Podpis pogodbe s Cedevito Olimpijo je velika stvar zame osebno in za mojo družino. V klubu lahko napredujem kot igralec in kot oseba. Ob pridružitvi Cedeviti Olimpiji vidim zgolj pozitivne stvari. Komaj čakam, da oblečem dres Zmajev, hkrati pa komaj čakam tudi podporo navijačev s tribun.” (vir: cedevita-olimpija.com)