Damjanović: Čestitke fantom, za nami je težka tekma

Košarka 20. Maj 20218:44
Luka Lapornik, KK Krka
Košarkarji Krke so bili zadovoljni po zmagi proti Rogaški. Foto: Luka Lapornik, KK Krka

Košarkarji Krke so z zmago nad Rogaško s 85:77 v seriji slavili z 2:1 in se uvrstili v finale državnega prvenstva. Tam jih čaka enak nasprotnik kot v polfinalu pokalnega tekmovanja - Cedevita Olimpija.

Veliko zadovoljstvo je včeraj vladalo v Novem mestu. Krka je namreč drugič v seriji na kolena spravila Rogaško in se uvrstila v enajsti finale državnega prvenstva. V dozdajšnjih desetih so kar devetkrat igrali z Olimpijo in Ljubljančane tudi šestkrat premagali. Zadnji medsebojni finalni obračun je sicer leta 2017/18 dobila Olimpija.

Krka se je v finale uvrstila prvič po treh letih. Po koncu tekme je bil najbolj zadovoljen trener Dolenjcev Dalibor Damjanović: Pot do finala je bila zelo težka. Igralcem čestitam, saj je bila pot od ABA lige preko uvrstitve na zaključni turnir Pokala Spar do uvrstitve v finale državnega prvenstva zelo trnova. Praktično vsaka tekma je bila za nas pomembna in težko je bilo delati na tak način. Težko je bilo igralce vedno znova motivirati, vsaka ekipa v slovenskem prvenstvu pa je bila proti nam maksimalno motivirana. Bili smo do neke mere utrujeni, večina sploh ne ve oziroma se o tem ni pisalo, da smo konstantno igrali tudi brez treh, štirih igralcev. Še vedno računamo na Milovanovića, Camphorja, ki sta ob Škedlju poškodovana, da se lahko vrneta v formo, ki bo zadostna, da bosta lahko pomagala tej ekipi. Čaka nas še veliko tekem. Še enkrat velike čestitke fantom, ker res ni bilo lahko, čestitke tudi mojima pomočnikoma Šiški in Glihatu, ker sta bi bila res v ogromno pomoč.”

Finale državnega prvenstva se začne 26. maja s tekmo v Ljubljani, tekmeca bosta igrala na tri zmage. Še prej sledi obračun Cedevite Olimpije in Krke v polfinalu pokala Spar, ta tekma bo 22. maja na Kodeljevem. V obeh primerih bodo favoriti Ljubljančani.

Komentari

Vaš komentar