Še lani je igral za Panathinaikos, sedaj prihaja v Ljubljano

Košarka 23. Avg 202121:03 > 21:47
Foto: Marcel Engelbrec/AP

Cedeviti Olimpiji se je pridružila zveneča okrepitve. Slovenskega košarkarskega prvaka je okrepil 28-letni ameriški košarkar Zach Auguste.

Cedevita Olimpija je danes na svojem twitter profilu naznanila prihod novega košarkarja. Gre za 28-letnega Zacha Augusta, ki igra na položaju centra.

“Odkar smo z Mangokom Mathiangom dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, smo na trgu iskali njegovo zamenjavo. Našli smo jo v obliki Zacha Augusta, centra, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski tekmovalni ravni. Verjamem, da smo uspeli najti pravo rešitev, igralca, ki se bo lahko vklopil v naš sistem. Z dodatkom Augusta smo tudi zaključili s kadrovanjem pred začetkom nove tekmovalne sezone,” je o novi okrepitvi povedal športni direktor kluba Sani Bečirović.

208 centimetrov visoki košarkar ima za sabo uspešno kariero v Evropi, saj je pred prihodom v Ljubljano med drugim branil barve Galatasaraya, v minuli sezoni pa je nastopal za grški Panathinaikos, katerega član je bil tudi v letih 2017 in 2018. V svoji prvi sezoni za atenski klub je v povprečju dosegal 7,8 točk in 4,6 skokov na tekmo, v pretekli pa 5,5 točk in 3,3 skoke na obračun.

Treningom ljubljanske zasedbe se je sicer že pridružil tudi slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki kljub številnim ponudbam iz tujine ostaja v zmajevem gnezdu.

Komentari

Vaš komentar