Slovenka prva ženska športna direktorica v britanski košarki

Košarka 7. Jul 202212:21 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenka Vanja Černivec je postala prva ženska na položaju športne direktorice v britanski ženski košarki. Mariborčanki so priložnost ponudili v vrstah britanskih prvakinj London Lions, so potrdili na spletni strani kluba.

Nekdanja slovenska košarkarica, ki je igrala za Maribor, Ježico in Triglav, je bila pred tem prva ženska na položaju mednarodne skavtinje oziroma oglednice v zgodovini severnoameriške košarkarske lige NBA pri ekipi Chicago Bulls, kjer je iskala nadarjene mlade igralce.

Vanja Černivec je postala sploh prva generalna direktorica katerega izmed klubov v britanski košarkarski ligi za ženske (WBBL). V košarkarski ekipi London Lions bo tudi globalna direktorica akademije londonskega kluba, še navajajo na klubski spletni strani.

Britanske prvakinje London Lions so bile v minuli sezoni v britanskem prvenstvu nepremagane, potem ko so vpisale niz 34 zmag brez poraza. Dolgoročni cilj levinj je zaigrati v ženski evroligi, pri čemer jim bo pomagala slovenska strokovnjakinja.

“V moji prejšnji vlogi v pisarni lige NBA sem dobila veliko priložnosti za delo z mladimi igralci na osnovni kot tudi na elitni ravni. Najbolj mi je bilo všeč, da sem lahko pomagala mladim fantom in dekletom pri njihovem razvoju in jim pripravljala pogoje za to, da spremenijo svoja življenja s košarko. Pri tem vidim povezavo s svojo novo vlogo pri London Lions. Nekaj najbolj vznemirljivega je, da bom lahko sodelovala pri gradnji močnejših stebrov za razvoj igralcev in trenerjev,” je za spletno stran kluba iz Barkinga iz vzhodnega Londona dejala Černivec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!