Slovenski fantje so se poigrali s Hrvati

Košarka 13. Avg 202219:11 0 komentarjev
Urban Kroflič je bil nezaustavljiv. Foto: FIBA

Slovenska košarkarska reprezentanca do 16 let je na evropskem prvenstvu vpisala še drugo zaporedno zmago. V skupini B so po Danski zanesljivo s 83:64 ugnali še Hrvate. Blestel je Urban Kroflič, ki je vpisal 22 točk in 11 skokov. Tekme iz EP v Skopju sicer lahko v živo spremljate na programih Sportkluba.

Slovenci so tekmi odprli izjemno in do sredine prve četrtine vodili že z 12:0. Hrvati se na manj kot šest točk niso več približali, razlika pa je vseskozi naraščala. Po prvi četrtini devet točk, po dveh 18, po treh že 21, tako je bil dvoboj odločen že pred zadnjim delom tekme, v katerem so Hrvati le malce omilili poraz.

Urban Kroflič je vnovič dokazal, da je bil v minuli sezoni z razlogom del posebne selekcije, ki je nastopala tudi v mladinski Evroligi pod vodstvom legendarnega Vassilisa Spanoulisa. Iz igre je zadel polovico metov (8/16), prav tako izza črte (4/8), z 11 skoki pa je bil tudi prvi skakalec tekme.

Slovenija je v skupini B, kjer jo v nedeljo ob 16.30 čaka še obračun s Srbijo. V izločilne boje se uvrstijo vse reprezentance v skupini.

Vrhunci tekme: