Šok za šokom za Srbe

Košarka 9. Avg 202214:46 > 15:40 0 komentarjev
Le dan po tem, ko je odpadel Miloš Teodosić, je Aleksa Avramović obnovil poškodbe roke, ki jo je staknil na obračunu proti Litvi. Foto: Guliverimage

Srbski reprezentant Aleksa Avramović je obnovil poškodbe roke. Poškodba je tako huda, da izpušča Eurobasket, poročajo srbski mediji.

Le dan po tem, ko se je selektor Srbije Svetislav Pešić odločil, da se odpove izkušenemu zvezdniku Milošu Teodosiću, je Aleksa Avramović obnovil poškodbo roke, ki ga je že mučila v preteklosti, pišejo Sportske.net

Po neuradnih informacijah bo moral za osem tednov imobilizirati roko, kar že pomeni, da Srbi nanj ne bodo mogli računati na prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo kot tudi ne na Eurobasketu.

Za Srbe je to nov velik šok, saj je Pešić ob Vasiliju Miciću na položaju organizatorja igre nameraval uporabiti ravno Avramovića. Se lahko zgodi, da se na seznam vrne Teo? Pred Pešićem niso lahki dnevi.

Srbska reprezentanca se bo 25. in 28. avgusta v kvalifikacijah za SP pomerila z Grčijo in Turčijo, na EuroBasketu (1.–18. september) pa so v skupini z Izraelom, Češko, Poljsko, Finsko in Nizozemsko. Še pred tem pa bo Pešićeva četa zaigrala na Telemachovem spektaklu, ko se bo 17. 8. udarila s Slovenijo.

Kdo je še vedno del širšega spiska srbske reprezentance? Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić in Alen Smailagić.